Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privukle pažnju

Nera Stipičević i Monika Mamić oduševile modnim kombinacijama

FreeDA
Foto: Slaven Janđel
1/20
26.01.2015.
u 22:03

Riječ je o multiartističkom projektu koji kreće istoimenom monodramom i oslanja se na život i rad meksičke umjetnice Fride Kahlo.

U prepunoj zagrebačkoj galeriji i baru Velvet najavljen je i predstavljen  prvi samostalni projekt Nere Stipičević pod nazivom FreeDA. 

Riječ je o multiartističkom projektu koji kreće istoimenom monodramom i oslanja se na život I rad meksičke umjetnice Fride Kahlo. Sam naziv projekta "FreeDA" govori o sadržaju predstave, o potrebi autorice da se umjetnički oslobodi – Slobodna DA! Život i rad Fride Kahlo poslužili su kao poligon za nastanak predstave, kao arhetip preko kojeg  i iza kojeg se glumica "skriva". Strast prema životu, ljubav prema tradiciji i kulturnom nasljeđu, povezali su umjetnicu iz malog grada Makarske i umjetnicu malog predjela velegrada Meksika.

Osim monodrame, projekt FreeDA obuhvaća i izložbu i dokumentarni film koji će se realizirati u sljedećim fazama razvijanja projekta. Nera je oko sebe okupila ljude s kojima je što privatno što umjetnički povezana tako da autorski tim čine uz Neru kao autoricu, glumicu i idejnu inicijatoricu projekta: Mia Biondić – koautorica, režija; Petar Cvirn – umjetnički asistent, producent; Vanja Cuculić – dizajner vizualnog identiteta; Dean D. – kostimograf, dizajner nakita; Saša Šekoranja – akademski slikar (intervencije na plakatima); Goran Lelas – kostimograf izložbe i mnogi drugi koji će se uključivati.

U sklopu Noći muzeja, 31. siječnja u MUO Nera će predstaviti projekt,  izvesti najavni performans u trajanju od 15 minuta. Umjetnica će spontano prilaziti posjetiteljima i komentirati izložene predmete koje isti promatraju. Postoji mogućnost da se glumica u nekom trenutku smjesti u prostor te kao da nije među ljudima, počne svirati i pjevati sama za sebe. Sloboda koju nosimo kao umjetnici ne ograničava prostore našeg stvaranja. Na jedan tako direktan način posjetitelji će se nesvjesno upoznati s dijelovima sadržaja predstave čija je premijera planirana za 19.veljače 2015. godine u galeriji Velvet.

Predstava će putovati i gostovati po Hrvatskoj, ali i po kulturnim centrima Europe gdje je Nera imala priliku gostovati i educirati se.
Osim predstavljanja projekta u galeriji Velvet proslavila je i svoj rođendan u krugu dragih ljudi, prijatelja, suradnika i partnera među kojima su bili: Mia Biondić, Petar Cvirn, Dean D., Saša Šekoranja, Iva Visković, Ivana Roščić, Mislav Čavajda, Tomislav Petranović, Vladimir Tintor, Frano Mašković, Ozren Grabarić, Marinko Leš, Monika Kravić Mamić i mnogi drugi.

>>Nera Stipičević u ulozi Nataše Rostove umjesto Zrinke Cvitešić

>>Dekoltei i prozirne haljine: Pogledajte što su pokazale domaće glumice

Komentara 3

JH
Jasna Horvat
22:13 26.01.2015.

uglavnom gadni i ružno odjeveni ljudi. ova jedna sa slike oko sredine ima obrve, bog da mi prosti, ko mesić

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:48 26.01.2015.

Tko je ovdje kome I s cim privukao paznju? Zene u gojzericama, muskarci u gojzericama u koje su I hlace zagurali, ociti pjesaci?

Avatar Ateista
Ateista
22:27 26.01.2015.

Text nisam pročitao jer o ovakve idiotske naslove uglavnom preskačem. Al ipak toliko sam uzbuđen zbog njih dvije da ću istući mačku i cijelu noć neću moć zaspat. Pitanje je dal' ću sutra na posao - samo ako uzmognem skrenuti misli sa najvažnije teme u posljednjih godina. Nevjerojatno! Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije