Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Neda Parmać: Svaka žena treba svog Supermana, a moj suprug Damir to jest

21.06.2016., Zagreb - Pjevacica Neda Parmac. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
25.06.2016.
u 09:45

– Trebalo mi je 300 fotografija jednog muškarca za scenu u spotu. Bilo je ideja suprug ne bude u spotu jer bih time možda dala krivu poruku zbog naslova pjesme. Međutim, Damir je predložio da to budu fotografije s njim, jer ih imamo dosta, a ideja da se naslikavam s nekim drugim također mu nije bila draga – govori Neda o novom spotu

Neda Parmać, nekadašnja pjevačica grupe Feminnem, nakon kratke pauze u karijeri zbog majčinskih obveza, vratila se krajem prošle godine novim singlom “Zid”. Ove će godine nastupiti na Splitskom festivalu s pjesmom “Oslobodi me od nas”. Paralelno radi i na karijeri u projektu Gelato Sisters, u kojem pjeva sa sestrom Sanjom i Romanom Pavlišom.

– Moje singlove uvijek najavljuju kao veliki povratak. Ne vraćam se, cijelo vrijeme sam tu. Pauze su bile malo dulje zbog drugih prioriteta u životu, a opet i ne volim raditi pjesme koje mi nisu po guštu – kaže Neda koja će na Splitskom festivalu nastupiti treći put. – Uvijek sam poštovala Splitski festival, ali nisam od onih koji su vezani za njega. U mojoj obitelji se nikad nisu pretjerano pratili festivali. Više smo bili rokerska obitelj – govori Neda.

Otac Zoran poznati je pločanski glazbenik, pa su sestra Sanja i ona od malih nogu slušale dobru glazbu. – Bilo mi je jako teško prilagoditi se stilu koji smo njegovale u početku grupe Feminnem. Sjećam se da sam jednom prilikom nazvala tatu u suzama i rekla mu da ne mogu pjevati takve pjesme. Na početku karijere grupe Feminnem pristajale smo na glazbene kompromise jer smo bile svjesne da smo tek ušle u estradni svijet. Slušale smo autoritete jer je to bio jedini način da se probijemo do slušatelja. Kasnije smo čak i same pisale pjesme. U životu uvijek morate raditi kompromise da biste ostvarili ono što vi volite, kaže Neda. Nakon raspada grupe Feminnem smatra kako joj nije bilo teže prijeći u solo vode, jer je ionako u grupi radila većinu posla. Prednost je i to što se u solo karijeri može napraviti pauza zbog majčinstva.

Trudnoća, a ne čir

– Ne znam kako bih sad funkcionirala ponovno u bendu. Iako je bilo priče da se bend ponovno okupi, mislim da sam vremenski ograničena i da se ne bi mogla upustiti u taj projekt sada kad više nemam tu slobodu – kaže Neda i dodaje kako je sretna što je o njenoj karijeri brigu preuzela Hamar Media. Pjevačici su se u posljednje dvije i pol godine od dolaska na svijet kćerkice Adriane promijenili pogledi na život i svijet. – Možda zvuči stereotipno, ali sam Adriani sve podredila. Ipak, moram se posvetiti i pjevanju jer ništa drugo ne radim u životu tako dobro kao što pjevam. Adriana je jako talentirana. Već s godinu i pol pjevala je intonativno točno.

Prvo je zapjevala, pa je onda progovorila. Ona je dijete koje bolje pamti melodiju nego riječ – kaže Neda. A Adriana je malo iznenadila mamu i tatu. Neda je u prvi trenutak znakove trudnoće protumačila kao probleme s čirom. – Tada sam bila u fazi stvaranja i nisam planirala dijete. Imam problema s čirom pa sam bila uvjerena da mi je od stresa zbog posla ponovno proradio čir. Međutim, dogodila nam se Adriana – sa smiješkom će Neda i dodaje kako bi voljela imati još djece jer joj majčinstvo dobro ide. No, to će malo pričekati jer joj je karijera sad ipak u prvom planu.

Suprug Damir Klačar tenor je u zagrebačkom HNK. Dok ga nije upoznala, Neda nije uopće bila ljubitelj opere. – Moram priznati da mi je opera išla na živce jer je nisam razumjela. Mi smo navikli na komercijalnu glazbu koja ima strofu i refren, a ovdje su arije drukčije komponirane i u njih se moraš zaljubiti da bi ih shvaćao. U trudnoći sam stigla slušati klasičnu glazbu i danas je volim – kaže Neda. Damir ju je osvojio jer se prema njoj od početka ponašao zaštitnički.

– U tom periodu imala sam problema s glasnicama koje nisam znala kako riješiti, zbog operacije. Damir me upoznao s profesorom Stojanom, zahvaljujući kojem danas ponovno pjevam. Imam osjećaj da je to bila ljubav na prvi kontakt. Prvo smo pričali na telefon i odmah smo se osjećali kao da se znamo sto godina. Svaka žena treba Supermana, a moj Damir to jest – kaže Neda.

 

Sa suprugom u spotu

Njen Damir će se pojaviti i u spotu za pjesmu “Oslobodi me od nas” s kojom će Neda nastupiti na Splitskom festivalu. – Trebalo mi je 300 fotografija jednog muškarca za scenu u spotu. Bilo je ideja suprug ne bude u spotu jer bih time možda dala krivu poruku zbog naslova pjesme. Međutim, Damir je predložio da to budu fotografije s njim, jer ih imamo dosta, a ideja da se naslikavam s nekim drugim također mu nije bila draga – govori nam Neda i dodaje da bi se Damir mogao ponovno naći s njom u spotu, ali ovog puta i kao pjevač.

– Razgovarali smo o tome da snimimo duet, no moramo uskladiti želje i planove – kaže Neda i dodaje kako joj uz sve obveze ipak ostane vremena za hobije, a najveći joj je trčanje. – Znam da bih trebala ići u teretanu kako bih se riješila trbuščića, no to mi je deprimirajuće.

Volim biti na zraku te uživam u svim aktivnostima u prirodi. Cijelo ljeto ćemo biti u Pločama, tako da ćemo se stići i okupati – kaže Neda. A uz solo karijeru od lani pjeva i u projektu Gelato Sisters, grupi koja koketira sa zvukom ženskih bendova 50-ih i 60-ih godina. – Tip sam koji želi raditi i ako imam projekt u kojem uživam, zašto ne? Gelato Sisters je grupa kojoj se veselim, jer se dobro zabavimo, a i nastupamo odjevene poput pravih pin up djevojaka. Obrađujemo poznate stvari u retro aranžmanima. Uskoro ćemo i snimiti spot za pjesmu s prošlogodišnjeg Splitskog festivala. Nadam se da će i Gelato Sisters više zaživjeti na našoj sceni – zaključila je Neda Parmać. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar comparator
comparator
10:27 25.06.2016.

Draga Neda stekli ste moje iskreno poštovanje svojom osobnošću i otvorenošću te vam želim uspjeh u karijeri i životu te u nalaženju potrebnog stila .Neka to bude nešto vaše prepoznatljivo onako kako vi to želite ,a vjerujem da će se kao takvo svidjeti i publici ! Pozdrav i u ime Danijele !

Avatar stef99
stef99
17:43 25.06.2016.

Naročito kad je do aja, ili ibera, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije