Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLITIČKI SE AKTIVIRALA

Ella Dvornik: Ne zanima me saborska plaća, nego promjene u korist mladih

Ella Dvornik
Foto: Ella Dvorbik/Facebook
1/4
22.08.2016.
u 08:54

Angažman u SMS stranci dodatni je posao uz blog o putovanjima od kojeg živi, a za koji je svrstana među tri najbolja blogera u Britaniji

Ima tek 25 godina, no, kaže, ne živi poput tipične djevojke svoje dobi. Ella Dvornik otišla je u London te se brzo iz klinke pretvorila u uspješnu poslovnu ženu. Trenutačno je dio Sasvim male stranke (SMS) koja će se boriti na izborima, a osnovni joj je cilj potaknuti mlade da izađu na izbore. Iako se nikad nije planirala baviti politikom, niti je, kaže, zanima zastupnička plaća jer zarađuje od pisanja bloga o putovanjima, odlučila se angažirati.

– Prihvatila sam poziv jer mi je naša situacija komična, a SMS će svoj program i prikazati kroz sarkazam i ironiju. Ono što mi radimo ozbiljna je zezancija – kaže Ella i dodaje: – Zanimaju me mlađe generacije jer se ni u jednoj predizbornoj kampanji ne radi ništa za nas mlade. Na nas bi se trebali više fokusirati, a političari su zapeli u svojoj sigurnoj zoni pa ne žele ništa riskirati i promijeniti.

Nije joj u interesu ući u Sabor i nije sigurna da će glasači baš pohitati glasati za stranku koja se sa svime “sprda”, no kaže da joj je dosadilo da svi hodaju samo lijevo ili desno, a jedino što se mijenja je bankovni račun političara. Ipak, ako stranka postigne uspjeh, više će se posvetiti politici.

A utjecajna može itekako biti jer na društvenim mrežama objavama izaziva pozornost mlađih generacija. Samo na Facebooku prati je 250 tisuća ljudi. Svakodnevno objavljuje postove, a najviše ih se odnosi na putovanja pa je to pretvorila u biznis od kojeg živi.

Pomno bira brendove s kojima će surađivati jer ne želi da joj se stranica pretvori u oglasnik. Ako neki brend želi suradnju, od njih zahtijeva da se njihovi proizvodi daruju pratiteljima jer, bez njih, ne bi imalo smisla održavati stranicu. Ponekad uz fotografiju kupljenoga priloži i račun kako bi dokazala da je kupila vlastitim novcem.

Radi što voli, a postigla je i ono što je mnogima san – zarađuje putujući. Takav posao temelji se na tome da joj hotel osigura smještaj i dnevnicu, a ona zauzvrat piše detaljnu recenziju hotela te o zanimljivim mjestima u njegovoj blizini.

Na to da pokrene blog potaknuo ju je zaručnik, Britanac Charles Pearce. I doživjela je uspjeh. Uvrštena je među tri najbolja blogera u Velikoj Britaniji, prema mišljenju UK Blog Awards. Tamo se to smatra normalnim poslom, no u Hrvatskoj nailazi na nerazumijevanje.

– Ovdje je to još otkrivanje tople vode i vjerujem da Vlada smišlja kako početi oporezivati i blogere – smije se i dodaje: – Ne radim tipične recenzije hotela, fokusiram se na sve stvari koje ljudi vole, kamo izaći, gdje se zabaviti, jesti.

Ima odgovor i na zločeste komentare da i nije teško putovati i o tome pisati.

– Ako netko misli da je moj posao lak, neka ga slobodno radi. Ja ne bih prigovarala blagajnici koja osam sati provlači bar kodove jer joj se divim, ali znam da to nikad ne bih mogla raditi.

Podrška joj je zaručnik. Prva tema koja se nameće kad se spomene njihova veza, razlika je od 13 godina među njima.

– To je moj život i moje tijelo pa je moj i odabir hoću li biti s nekim tko je 15 godina mlađi ili 100 godina stariji od mene. Razlika u godinama među nama je isključivo brojka. Marketinški je stručnjak i ozbiljan u svom poslu, ali privatno je dijete veće od mene. To je čovjek koji me prska vodom od četkice za zube i stavlja koru od banane da se poskliznem – veselo priča i dodaje da će se vjenčati iduće godine ako to uspiju isplanirati. 

>> Ella Dvornik ovoga ljeta ne miruje. Evo što će raditi u Dubrovniku...

Komentara 10

Avatar Peterančan
Peterančan
09:52 22.08.2016.

I ovo je dokaz teorije da što si b.l.e.s.a.v.i.j.i lakše dođeš u medije istih takvih karakteristika.

LU
lunar777
10:05 22.08.2016.

Čime je ona zaslužila medijsku pažnju? Katastrofa...

ZO
Zorica13
10:43 22.08.2016.

Jadne novine, a još jadnija država u kojima je Ella Dvornik svaki dan na naslovnoj strani. Ako nemate tema, bolje ne pisati ništa nego gluposti...Ella Dvornik i Sabor......svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije