Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljena Hrepina knjiga

Našao sam dobar bend – Večernjak ispravio nepravdu prema splitskoj sceni

predstavljanje knjige
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
01.12.2015.
u 10:00

Hrepinu su knjigu hvalili i Damir Duplančić, koji je parafrazirao Štulićevu "A što da radim" i prvi splitski punker Marinko Biškić, danas jedan od najboljih čokolatijera u državi, u čijem je bendu Narodno blago i Fon Biskich, Hrepa tesao zanat.

"Našao sam dobar bend, Glazbeno odrastanje u Splitu 80-ih", knjiga Borisa Hrepića Hrepe, basista Daleke obale, čiji je izdavač Večernji list, ispravila je nepravdu iz 80-ih kada su splitski bendovi u  Zagrebu bili diskriminirani, istaknuto je na promociji u kultnoj splitskoj kinoteci Zlatna vrata gdje je upravo u ovo vrijeme prije 27 godina Daleka obala održala svoj prvi koncert.

– Kada sam dobio Hrepin rukopis, bio sam iznenađen. Knjiga opisuje splitsku glazbenu scenu i pitao sam se zašto bi je izdao, pod navodnicima – purgerski Večernji list? Ali, kada sam je pročitao, dvojbi više nije bilo. Osim što je jako dobro napisana, opisuje situaciju kada su dobri splitski bendovi bili neshvaćeni izvan svoga okružja. Bili su daleko od medija, diskografskih kuća, glazbenih kritičara, promotora... Hrepa nije imao takvu nesreću kao splitska scena '80-ih, Večernjak je sa zadovoljstvom izdao njegovu knjigu koju krasi lepršav, pitak stil i pametan humor – rekao je uime izdavača urednik Žarko Ivković i zaslužio ovacije splitskih punkera, rockera, bluzera i ostalih zaljubljenika u '80-te koji su uživali su u nesvakidašnjoj promociji. 

Hrepinu su knjigu hvalili i Damir Duplančić, koji je parafrazirao Štulićevu "A što da radim" i prvi splitski punker Marinko Biškić, danas jedan od najboljih čokolatijera u državi, u čijem je bendu Narodno blago i Fon Biskich, Hrepa tesao zanat.

Prikazan je i crno-bijeli dokumentarac, a 80-te su oživljene i koncertom. Hrepa i njegovi prijatelji podsjetili su na O'Grlicu, Narodno blago i Fon Biskicha te, naravno, Daleku obalu.

– Bilo je odlično. Oprema je malo zezala, ali škripalo je kao nekad. Baš kako treba! – zadovoljan je bio i Boris Hrepić Hrepa.

>> Scena je bila živa s brdo dobrih bendova, ali Zagreb ih nije prihvatio

Komentara 1

Avatar mesar
mesar
22:24 01.12.2015.

Danas pogotovo ima bendova koje niko ne primjećuje i nepravda je već no ikad, pa šta ne govore o tome. Nego samo ta dosadna estrada se nastavlja, stalno jedno te isto, čak je i Daleka Obala zaostala i istrošili su se, ko i većina starih bendov nažalost. Dajte malo prepoznajte svježe mlade ljude, pa nek bude i heavy metal i malo šareniji izbor, al ne to se ne traži, to se neće prodavat i takve slične gluposti. U ovoj zemlji prolaze sam kojekakvi sladunjavi plagijati sa 4 ista akorda i istim beatom kod svakog izvođača, kad im svima piše kreativni kripl Huljić i ostala garda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije