Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SLAVONSKOM BRODU

Stiže prvi CMC 200 Slavonija Fest: Headlineri Goran Bare i grupa Van Gogh

22.07.2016., Sibenik - Na tvrdjavi sv. Mihovila Goran Bare s Majkama odrzao koncert. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
31.07.2016.
u 08:30

Festival se zove CMC 200 zato što je Slavonski Brod 200 kilometara udaljen od Zagreba, Beograda i Sarajeva. Svi izvođači nastupaju uživo u brodskoj Tvrđavi

Nakon što je njihov CMC festival u Vodicama prijašnjih godina postao pravi glazbeni brend i mjesto na kojem se svake godine okuplja krema zabavne glazbe, CMC televizija 26. i 27. kolovoza ove godine u Slavonskom Brodu prvi put organizira festival u unutrašnjosti. Riječ je o festivalu CMC 200, na kojem će nastupiti najbolji pop-rock izvođači iz Hrvatske, ali i iz regije.

Spomenik nulte kategorije

– CMC televizija uvijek potiče stvaralaštvo pa smo željeli stvoriti platformu na kojoj će i pop-rock izvođači prezentirati svoje nove pjesme. Ovaj prvi festival je na poziv, no već dogodine ćemo pjesme birati na natječaju – kazao nam je Mario Kovač, izvršni direktor CMC televizije, koja organizira festival u suradnji s Turističkom zajednicom Slavonskog Broda. Barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi, ujedno i spomenik nulte kategorije, pretvorit će se u veliku koncertnu pozornicu, na kojoj će 27. kolovoza uživo nastupiti Teška industrija, Adastra, Bang Bang, Buđenje, Emir & Frozen Camels, Saša Lozar, Flyer, Mia, Republika, Regina, En Face, Hard Time, Keops, Filip Dizdar i Judette. Naglašeni pop-rock izričaj, kao sadašnja i buduća smjernica festivala, dodatno je istaknut izborom koncertnih headlinera festivala, regionalnih atrakcija – beogradskog Van Gogha i legendarnih Majki.

– Festival se zove CMC 200 zato što je Slavonski Brod 200 kilometara udaljen od Beograda, Sarajeva i Zagreba. Ovime želimo potaknuti regionalnu priču pa nam je plan iduće godine okupiti najbolje izvođače i iz Bosne i Hercegovine te Srbije – kazao je Mario Kovač.

Jedno od popratnih događanja festivala je i, kako Brođani kažu, “nikad prežaljeni” Rock maraton.

Legendarno glazbeno događanje čiju su pozornicu pohodila najveća imena regionalne scene, koje je svoje prvo izdanje imalo u srpnju davne 1988., nastavlja svoj put u petak, 26. kolovoza. Na zasebnoj pozornici postavljenoj u Tvrđavi Brod nastupit će nova imena brodske i slavonske rock scene.

Brod je rokerski grad

Glazbenici se vesele nastupu u Brodu i jedva čekaju druženje s kolegama.

– Drago nam je da se prvi CMC rock festival održava upravo u Slavonskom Brodu. Brod je rokerski grad i kao takav zaslužuje dvodnevni festival takvog karaktera. Mi smo već imali priliku svirati za tu publiku i jedva čekamo ponoviti to iskustvo, a naravno, veselimo se i susretu s domaćim bendovima. Istaknuli bismo bend Republiku, oni su nas i prvi put ugostili i oduševili svojom energijom. Na festivalu se predstavljamo s pjesmom “Stranci” koja je već dva mjeseca vrlo dobro prihvaćena od publike i radijskih urednika. Slučajno nam se potrefilo da je baš ta pjesma naš najžešći singl do sada pa nam nastup na ovakvom festivalu itekako ide u prilog – kazala nam je Lara Antić iz grupe Bang Bang.

Slavonske snage na festivalu predvodi Mia Dimšić, koja je nedavno s pjesmom “Život nije siv” nastupila na Splitskom festivalu. Pjesma je u kratkom vremenu postala jedna od najslušanijih u Hrvatskoj, a Mia jedva čeka nastup u svojoj Slavoniji.

– Presretna sam što ću biti dio ove priče. Vjerojatno će me doći podržati puno mojih prijatelja i obitelj. Velika mi je čast nastupati na ovakvim festivalima uz starije kolege – dodaje Mia koja će uskoro i u Ameriku. Mlada pjevačica posjetit će Nashville, kolijevku countryja, glazbenog stila koji uspješno provlači u svojim pjesmama. Želja joj je tamo i nešto snimiti te se na najbolji način prezentirati Amerikancima. Uz sve to, vesele nas dobri koncerti i dva dana druženja s kolegama i prijateljima. Očekujemo da sve prođe u pravoj rokerskoj atmosferi i da se svi dobro zabavimo.

>> CMC Festival u Vodicama: Dražen Zečić otvorio velikim koncertom, fanovi napunili rivu

Komentara 1

GR
grodar
12:06 31.07.2016.

Van gogh na cmc-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije