Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonski Brod

Na CMC Slavonija festu Majke, Flyer, Van Gogh, Teška industrija...

Goran Bare
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
25.08.2016.
u 07:00

U petak će svoju glazbu predstaviti nove mlade snage iz Slavonije, a oduševljenje publike upotpunit će i nastupi rock-atrakcija – Majki i Van Gogha

Sve je spremno za CMC Slavonija festival, koji će se u petak i subotu, 26. I 27. kolovoza po prvi put održati u Slavonskom Brodu. Organizatori iz brodske Turističke zajednice i CMC televizije te četrdesetak bendova koji će nastupiti broje zadnje sate pred start više od pola godine temeljito pripremanog rock spektakla u gradskoj Tvrđavi.

Riječ je o svojevrsnom remakeu nekad vrlo uspješnog, nadaleko poznatog brodskog rock maratona, koji je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća u Slavonskom Brodu okupljao najpoznatije rock bendove bivše države.

Svirat će se na dvije velike pozornice, uz najbolje ozvučenje, tehniku, rasvjetu i light show. Sve je to jamac da će Tvrđavu "okupirati" tisuće mladih iz cijele Hrvatske, pa i inozemstva. - Kada smo lani u listopadu razgovarali o nekadašnjim rock mararonima, pojavila se ideja da pokušamo tako nešto ponoviti u našem gradu.

Na početku sam bio pomalo skeptičan, ali sada sam siguran da ova priča jednostavno mora uspjeti – rekao je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara. Prve će večeri svoju glazbu predstaviti nove mlade snage iz Slavonije.

Subota je rezervirana za nastupe poznatih glazbenih imena poput Teške industrije, Flyera, Adastre, Regine, Saše Lozara i drugih, a oduševljenje publike upotpunit će i nastupi rock atrakcija, Majki i Van Gogha. - U organizacijskom i produkcijom pogledu ništa nismo prepustili slučaju.

Brojni ljubitelji rocka svjedočit će velikoj predstavi. Hvala svima da je uopće došlo do toga da rock maraton obnovimo i organiziramo. Svi izvođači oduševljeni su da mogu pokazati što znaju i mogu – istaknuo je Igor Polak, jedan od čelnih ljudi produkcije CMC Slavonija Festivala.

>>'Da ne pjevam, možda biste me gledali kao tenisačicu na OI'

Komentara 2

RE
rennes
08:52 25.08.2016.

Ajde, jako dobro da se i u Brodu, vjerojatno najpotcjenjenijem gradu u Hrvatskoj i šire u odnosu na potencijale, zanimljivost kulturne baštine, broj stanovnika (6. grad u RH)..., nešto konačno događa, pa bio to i CMC festival! Daleko je toto od starih dana slave ovog grada iz vremena "komunističkog mraka" kad su u Brod na rock maratone i druge koncerte redovito dolazile same face rock scene bivše nam zajedničke države kao Električni orgazam, Partibrejkersi, Haustor, i mnogi drugi, ALI bolje išta od cajki, koje već godinama caruju u gradu na rijeci Savi! Kad bi barem primjer slijedili i neki drugi "alternativni" izvođači, koji nisu godinama zagazili nogom istočno od Kutine... Znam, novci su tu u pitanju, kao i kod svega drugoga u današnje vrijeme kapitalističke "slobode"! Zato dižem kapu Majkama, koje ipak ponekad svrate i do nas na divljem istoku! Osobno me zaboli za druge grupe, osim Majki, koje definitivno idem slušati, kao i mlade nade!

GR
grodar
11:46 25.08.2016.

Van gogh? Srbi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije