Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Grdović:

Nemam ni mirovinsko ni zdravstveno, a pjevat ću dok ne padnem na pozornici

Mladen Grdović
Foto: Dino Statin/PIXSELL
1/5
27.04.2016.
u 23:05

Legendarni zadarski pjevač predvodi zadarske glazbene zvijezde koje će 11. svibnja u Lisinskom pjevati na humanitarnom koncertu

Miljenik publike i veliki humanitarac Mladen Grdović predvodi zadarske glazbene zvijezde koje će nastupiti na koncertu “Srcem za Zadar” u KD Vatroslav Lisinski 11. svibnja. Ovim koncertom Klub zadarskih studenata obilježava dvadeset godina rada, a sredstava prikupljena na koncertu uplatit će se zadarskoj bolnici za kupnju histeroskopa.

Otkrio me Đorđe

– Uvijek sam se rado odazivao na ovakve koncerte. Pjevali smo našim studentima Tomislav Ivčić i ja još prije 30 godina, kad nismo imali ni za sendvič. Evo, sad je došla situacija da ni po stare dane neću imati za sendvič. Mi pjevači nemamo ni plaćeno zdravstveno osiguranje ni staž – kaže Grdović koji je prošle godine govorio o malim sredstvima koje ZAMP plaća autorima. Grdović naglašava da je on kantautor, a svejedno za svoje pjesme ne dobiva dovoljno od ZAMP-a. No, kaže da se od prošle godine situacija popravila.

– Danas je mladima teško uspjeti jer više nije bitno imaš li talent. Ja sam imao tu sreću da me otkrio pokojni Đorđe Novković još 1977., kada sam svirao na ljetnoj gaži u Vodicama. Tada smo pjevali evergreene, slušali dobru glazbu, ali i slušali starije. Ovi mlađi danas snime jedan spot pa bi preko noći uspjeh. Ne može to tako. Trebate napraviti hitove da vas ljudi zovu na turneju od 15 koncerata, a ja sam u svojih 38 godina karijere imao puno hitova i puno turneja, po cijelom svijetu – dodao je Grdović, koji se nedavno vratio iz SAD-a.

Nikad nisam nekog oštetio

Motiva mu ne nedostaje, bez obzira na to što su ga mnogi kritizirali zbog stila života. – Pjevat ću dok ne padnem na pozornici. Ne smeta meni kad vi novinari pišete gdje sam bio i što sam radio, jedino smeta kad se stvari preuveličavaju. Vani pjevači imaju ljude koji ih voze, jedu fine ručkove i iza pozornice imaju poseban tretman. A ja provodim dane za upravljačem i jedem sendviče na benzinskoj crpki. Nikad nisam nekog oštetio, nisam probao nikakvu drogu niti sam ikad ikoga udario autom, a po nekima ispada da sam imao tko zna koliko nesreća – dodao je Mladen.

Ove će godine ponovno nastupiti na CMC festivalu te na Splitskom festivalu, a posebno mu je draga i turneja “Tri kralja zabave” s Draženom Zečićem i Jasminom Stavrosom. – Super nam ide i mislim da ćemo napuniti i zagrebačku Arenu. Samo da mi se njih dvojica ne posvade. Obojica su iz Splita, a ja iz Zadra pa im dođem kao tampon zona. Dobri smo prijatelji, dugo se znamo. Stavros je najstariji, a izgleda najmlađe od nas – duhovito nam je rekao Grdović. 

>>Mladen Grdović i Đani Maršan na Splitskom festivalu u Zagrebu

>>Mladen Grdović prozvao Huljiće, Tonči odgovorio: Meni je njega žao. Siroče

Komentara 14

HR
Hrabraja
23:32 27.04.2016.

A kako mu onda placaji gaže, pa kaj ne bi trebalo na to obracunati doprinose. Mislim da si pjevaci zaraduju 99%na crno, a mi im placamo doprinose

SS
sinisa.sruk
08:16 28.04.2016.

pa uplati si zdravstveno osiguranje u mirovinsko, ma to je par bevandi i 2 kutije cigareta dnevno...

SX
sudbina x
08:29 28.04.2016.

E moj Grdoviću šta bi ti htio da ti radnička sirotinja plača zdravstveno i mirovinsko. Umjesto da kupuješ i lupaš bijesne automobile plačaj osiguranje i još će ti dosta ostati za bevandu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije