Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži zaštitu Milanovića, Milanke Opačić i Sabora

Milan Popović: Sin mi živi u Big Brotheru u kojem je glavni kreator i redatelj njegova majka

milan popović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
30.07.2015.
u 08:30

Srpski poduzetnik smatra kako pjevačica Severinina svojim ponašanjem šteti privatnosti, razvoju i sigurnosti njihova sina Aleksandra

Malom Aleksandru Popoviću tek su tri i pol godine, a već je prava zvijezda društvenih mreža. Nije da se njega tu puno pitalo, ali sudeći prema fotografijama koje na Instagramu i Facebooku objavljuje njegova majka, neokrunjena estradna kraljica Balkana Severina (43), malenom to ne smeta. Smješka se u kameru dok skače u bazen, zagrljen s majkom i njezinim dečkom Igorom Kojićem (27) plazi jezik i uživa u svakom zabilježenom trenutku. 
Što onda na toj slici nije u redu? Ako se pita dječakova oca, srpskog biznismena Milana Popovića (49), krivo je sve redom i takvih fotografija uopće ne bi trebalo biti ili barem ne bi trebale biti dostupne javnosti.

Pišem pismo premijeru

Popović smatra da Severina gotovo svakodnevnom objavom fotografija njihova zajedničkog sina Aleksandra na društvenim mrežama šteti djetetu, njegovoj privatnosti i razvoju. Zato ju je prijavio Centru za socijalnu skrb i ostalim nadležnim institucijama, ali i uputio pismo pritužbe premijeru Zoranu Milanoviću, ministrici socijalne skrbi Milanki Opačić te saborskim odborima i drugim političkim institucija kojima se požalio na ponašanje bivše zaručnice koje je, tvrdi, protivno interesima djeteta. Pismo, koje je u posjedu redakcije, Popović je poslao kao roditelj, a navodi kako je namjera pisma adresirana na političare da "svojim autoritetom nužno nalože sustavu zaštite djece da žurno poduzmu mjere prema korekciji ovog štetnog i nedopuštenog ponašanja prema djetetu." Očitovanje adresiranih do zaključenja izdanja nismo dobili.

O čemu je točno riječ, upitali smo i Popovićeva odvjetnika Ivu Farčića.

– Apsolutno je neprihvatljivo objavljivanje svih mogućih podataka o djetetu, pa čak i malih filmića o njegovu životu, na društvenim mrežama. Neprihvatljivo je i sa stajališta razvoja djeteta, ali i sa stajališta njegove sigurnosti – kaže Farčić. Dodaje kako njegov klijent smatra da zajednička skrb, koju Severina i Popović imaju nad sinom Aleksandrom, znači aktivno sudjelovanje obiju strana u odgoju.

– Tražimo da se M. Popoviću omogući aktivno sudjelovanje u odgoju. Želimo da i on može suodlučivati o sinu i o tome što je za njega dobro – kaže Farčić.

– Moj Aleksandar nema više nikakve privatnosti. Postao je onaj "jadni mali od Seve i onog Popovića", a na ovu poziciju, s koje ne znam ima li više povratka u normalno i anonimno djetinjstvo koje zaslužuje svako dijete, dovela ga je vlastita majka – žali se Popović pa nastavlja:

– Moj Aleksandar živi u tzv. reality showu tipa Big Brother u kojem ga nepoznati ljudi svakodnevno prate i komentiraju često na najvulgarniji i zastrašujući način. Samo što ovdje nije riječ o TV emisiji produciranoj u TV studiju, već o tome da je majka kreator, inicijator i redatelj ovih "nastupa" djeteta, koji predstavljaju svakodnevno praćenje djetetova života.

Zamjera Severini što objavljuje kakvu dječak ima frizuru, u što ga odijeva i s kime se kupa, pa čak i objavljuje fotografije djetetova rublja.

"Za nju pravila ne vrijede"

– Severina je od našeg sina stvorila javno dobro. Mom se sinu rugaju ili ga sažalijevaju ili komentiraju različitim opaskama vezanim uz djetetovu nacionalnost, izgled, podrijetlo, prijašnje ponašanje njegove majke. Njihovi su komentari i opaske sve samo ne dobronamjerni, a ponekad i zastrašujući – smatra Popović.

Na ponašanje koje smatra neprimjerenim i opasnim, a za koje smatra da je Severini motiv stalno kupovanje medijske pažnje, Popović je već prije godinu dana upozorio Centar za socijalnu skrb Maksimir. Bez učinka.

"Iz kasnijih reakcija Severine na ovo upozorenje tijela socijalne skrbi može se zaključiti da ona misli da je "velika zvijezda za koju ne vrijede pravila i zakoni jer tko je Centar za socijalnu skrb da se nju usudi upozoravati", stoji u pritužbi. Popović dodaje da je sustav socijalne zaštite nedjelotvorno postupio prema Severini, a još više je zakazao sustav kaznenopravne zaštite djece. Popović je, naime, podnio i kaznenu prijavu protiv Severine zbog kaznenog djela povrede privatnosti djeteta, no ona je odbačena.

Kako doznajemo, Severina bi se uskoro o svemu trebala očitovati pred nadležnim Centrom za socijalnu skrb, koji će onda donijeti mišljenje o cijelom slučaju.

Službenog komentara na ove pritužbe svog bivšeg zaručnika nema, no iz krugova bliskih pjevačici doznajemo da se ona previše time ne opterećuje. Njezini prijatelji pitaju se zašto je Milanu tek sada zasmetalo što se fotografije njegova sina pojavljuju u javnosti s obzirom na to da je, dok je ljubav između njega i Severine bila u punom zamahu, sam medijima nudio fotografije sina i tražio novac za njihovu objavu.

U kuloarima se glasno čuju i komentari kako je Milan očito ljutit jer je Severina pronašla novu ljubav, no iz krugova bliskih Milanu to opovrgavaju pa kažu da mu je posve svejedno s kim je Severina u vezi sve dok i on ima pravo odlučivati o dobrobiti svoga sina. Što trenutačno, smatra, nema.

>>Atraktivnim fotografijama Severina pokazala koliko uživa u svojoj omiljenoj ljetnoj oazi

>>Milan Popović: Kategorički se protivi da i sat vremena više budem sa sinom!

Komentara 54

MA
MarioG
08:49 30.07.2015.

Čovjek je u pravu..

MA
Majur
08:44 30.07.2015.

Pa koliko mutav moraš biti da bi imao dijete sa takvom ženom.....

DU
Deleted user
09:04 30.07.2015.

srbin je u pravu,i to mu se treba priznat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije