Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transformacija

Mia Anočić Valentić:Smršavjela sam 15 kg držeći se Dukan dijete

Mia Anočić Valentić
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell, Davor Višnjić/Pixsell
1/3
23.03.2017.
u 08:29

Glumici koju gledamo u “Tvoje lice zvuči poznato” dosadilo je biti slatka debeljuca pa se disciplinirala i od prošlog ljeta stesala liniju. Želi biti vitkija zbog zdravlja i manje stresa pri kupnji odjeće

Glumica Satiričkoga kazališta Kerempuh Mia Anočić Valentić pohvalila se da je smršavjela čak 15 kg. Mia (26) sa 163 cm visine imala je 72 kg, no shvatila je kako se s viškom ne osjeća dobro.

– Nisam ni znala da sam debela. Ljudi su mi govorili “ma super ti nosiš te kile, baš si simpatična”, a onda sam počela dobivati uloge slatkih debeljuca. Ali sam onda shvatila da sam možda malo nesretna i htjela sam imati dečka – našalila se Mia u nedavnom intervjuu. Od majčine prijateljice doznala je za Dukan dijetu i uspjela je, zahvaljujući tim receptima i disciplini, od ljeta je smršavjela 15 kg.

– Na mršavljenje me potaknula briga o zdravlju, kao i manje stresa pri odabiru garderobe. Sada sam se prestala pridržavati recepata Dukanove dijete i nastavila s normalnom prehranom. Jedem sve, ali umjereno – kaže Mia koja se posvetila i tjelovježbi pa redovito odlazi na pilates.

Posljednjih je nekoliko godina Dukan dijeta, iza koje stoji dr. Pierre Dukan, postala popularna nakon što su je počele primjenjivati poznate osobe poput Gisele Bündchen i Jennifer Lopez. Prema Dukan dijeti, naša je veličina određena brojem masnih stanica (adipocita) s kojima smo rođeni. Što ih više imamo, veća je mogućnost za dobivanje viška kilograma, a žene ih, nažalost, imaju više od muškaraca.

Kako tvrdi dr. Pierre Dukan, problem je u tome što se lošim prehrambenim navikama dobije višak kilograma pa i adipociti povećavaju obujam. Dijeta se temelji na četiri faze, koje slijede jedna iza druge: faza napada, faza izmjene, faza konsolidacije i faza stabilizacije. Svaka faza ima točno određene korake kojih se trebate držati. U pravilu je riječ o visokoproteinskoj dijeti u kojoj se s vremenom izbacuju ugljikohidratne namirnice.

Dukan dijeta u početku zabranjuje i unos masti, a striktan je i izbor proteinskih namirnica. Mnogi se odluče na nju jer daje brze rezultate. Miju i njezinu novu liniju imamo priliku gledati u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”, a u prošloj emisiji odnijela je pobjedu transformiravši se u Sanju Doležal.     

>>Nisam na Fejsu koliko i likovi iz serije

>>Smetaju mi stereotipi. Pa ne postoje samo mršavice na kojima je sve na svojem mjestu​

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije