Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARAKTER I GEN IVE SANADERA

Petra Sanader: Mentalitet mi ne da odustati, neutaživo sam gladna novog

Petra Sanader
Foto: Instagram
1/3
26.08.2016.
u 08:25

Petra Sanader u Americi je snimila film po svojem scenariju

Prava nasljednica Ive Sanadera u umjetničkom i karakternom smislu zasigurno je njegova starija kći Petra. Zahvaljujući tati koji je jedno vrijeme bio intendant splitskog HNK, odgledala je sve predstave tada postavljene na sceni i čvrsto tada odlučila da će biti glumica. Ocu je nalik i mentalitetom jer je borbena, uporna i željna uspjeha, što pokazuje i njezin glumački put u Americi.

Onamo se preselila 2008., nakon završene Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kako bi usavršila talent, a nedavno je u SAD-u snimila i svoj šesti film. Za film radnog naslova “Roused” sama je napisala scenarij i uskoro će ga promovirati na filmskim festivalima. – Počela sam proučavati pisanje scenarija.

Proždrljivo. Išla sam na tečajeve, čitala sve knjige o toj temi, povezala se s piscima... Shvatila sam da sam se potpuno zaljubila i da je ovo savršena kombinacija umjetnosti i zanata – piše Petra na svom blogu. Završena akademija i usavršavanje na Lee Strasberg institutu za film i televiziju u New Yorku nisu joj dovoljni i neprestano ulaže u svoj talent, odlazi na radionice za klaunove, satove plesa, govorništva...

– Blagoslovljena sam što radim ono što volim i što mi je dana hrabrost da pratim svoje lude snove. Moj mentalitet ne dopušta mi da odustanem i imam neutaživu glad za novim – piše Petra čiji glumački talent još nije sasvim prepoznat na način kako je prepoznat talent Gorana Višnjića.

Nakon što je 2010. s Davidom Arquetteom snimila film “Zemlja astronauta” koji nije pobrao najbolje kritike, snimila je još četiri filma koja također nisu imala odjeka. Ali Petru to nije pokolebalo, radišna je, poslove ne odbija i zato je 2012. prihvatila ulogu u kazališnoj parodiji filma “Terminator”.

Predstava je igrala u New Yorku u klubu Santos Party House gdje se inače održavaju off Broadway predstave. Autor je Jim Cunningham koji je scenarije pisao i za animiranu seriju South Park. Osim u toj parodiji, igrala je i u parodiji Shakespeareove “Romea i Julije” njujorškog teatra “Dark Lady Players”.

Petra je glumila Julijinu dadilju, odnosno anđela Gabrijela koji Djevici Mariji javlja da je u blaženom stanju. Da gluma nije lagan posao, kaže na svom blogu, naučila je još na Akademiji kada je znala na probama biti do tri ujutro, a često se i suznih očiju zatvarala u garderobu jer je mislila da to više ne može raditi.

Zaključuje kako ju je akademija očvrsnula i dala joj radnu disciplinu. Zato joj nije bio problem jedno vrijeme baviti se i modelingom kada na vidiku nije bilo uloga.

– Da budem iskrena, nisam bila zadovoljna odlascima na audicije, upoznavanjem ljudi i čekanjem da nađem posao. Nešto me prisiljavalo da budem aktivnija i produktivnija sa svojom energijom, vremenom i inspiracijom – napisala je 29-godišnja glumica.

Tatu Ivu, mamu Mirjanu i sestru Brunu, s kojima je nedavno ljetovala u Italiji, ne spominje često. Ni o ljubavnom životu se ne oglašava. Jedina javnosti poznata veza je ona s glumcem Andrejem Dojkićem s kojima je studirala na Akademiji.

Zajedno su živjeli i u New York gdje je Petra pohađala Lee Strasberg institut na kojem godina školovanja stoji 120 tisuća kuna. Par je živio u poznatim Zeckendorf tornjevima u elitnom dijelu New Yorka. Prekinuli su 2009. kada se Petra odselila kratko u Los Angeles gdje je mjesečno na najam stana trošila oko 60 tisuća kuna. No ostali su u kontaktu pa je Petra prije tri godine došla na njegovu predstavu u Zagreb. 

>> Svjetski poreznici bogataše love uz pomoć objava na Instagramu

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Zizou10
Zizou10
09:14 26.08.2016.

Psi laju karavane prolaze.. Ovce za šišanje ispoljavaju svoje frustracije na dnevnim portalima dok ovčji frizeri borave po jahtama ploveći jadranom i troše po americi nezakonito stečen novac. Zaboravili ste napisati da je najam stana na manhatnu plaćala 10000 dolara mjesečno.. Da, to je 70000 kn.. U vrijeme dok joj je otac išao avionom u Italiju po odjela

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
09:32 26.08.2016.

Neodoljivi šarm kleptomanije.

ES
esmeron
08:59 26.08.2016.

Vrati pare, a čača u bajbukanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije