Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
`veliko priznanje

Pročitajte pismo koje je predsjednica napisala autoru svoje najdraže pjesme

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
22.05.2015.
u 10:15

- Nakon tog intervjua poslao sam predsjednici zahvalu jer nisam mogao vjerovati da je toliko moderna, odnosno da sluša pjesmu koja je komponirana u stilu grupe Guns'N'Roses. Predsjednica mi je odmah odgovorila pismom koje me je sasvim iznenadilo

- Pjesma "Vučica" svojim ritmom, a posebno tekstom, odražava neke životne trenutke koje pamtim i vjerujem da je mnogim ženama postala bliska. Veliko priznanje dobio je nedavno skladatelj i kantautor Marko Tomasović, kojem je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović osobno poslala pismo u kojem mu je zahvalila što je upravo on napisao pjesmu "Vučica", za koju je tekst napisala Emilija Kokić, a otpjevala je Emina Arapović, a za koju je predsjednica u intervjuu Globusu izjavila da joj je najdraža.

- Nakon tog intervjua poslao sam predsjednici zahvalu jer sam se oduševio što je toliko moderna, odnosno da sluša pjesmu koja je komponirana u stilu grupe Guns'N'Roses. Predsjednica mi je odmah odgovorila pismom koje me je sasvim iznenadilo, a u kojem mi se posebno zahvalila što sam surađivao na Melodijama Istre i Kvarnera, gdje se njeguje čakavska riječ, ali i napravio nekoliko pjesama s njezinim Grobničanima, klapom Grobnik - kazao je Tomasović.

Tomasoviću je ovo priznanje jedno od najdražih u karijeri jer kaže kako mu je teško što ga u njegovu rodnom Zagrebu puno ne cijene, a pjesma koju osobno voli je i predsjednici najdraža.

- Ne cijene me ni radio ni TV postaje. Nisam otišao za tim narodnjačkim trendom koji postoji kod nas i koji se servira mladima. Za drugu struju je moja glazba prekomercijalna, nije alternativno dokazivanje. To je glazba kakvu vani rade Max Martin, Diane Warren i drugi komercijalni autori. Kod nas sam u Zagrebu anatemiziran, a drugdje u Hrvatskoj imam uspjeha, ili da se pojavim kao kantautor, ili skladatelj. Te pjesme se slušaju u drugim sredinama, a u mom Zagrebu me ne vole - požalio nam se Tomasović.

Tomasović se tako odlučio na zanimljiv glazbeni put. Radi s puno mladih izvođača, kojima napravi pjesmu, a onda ih promovira na YouTubeu ili svojoj Facebook stranici koju prati 300 tisuća ljudi.

- Mladim pjevačima je danas teško uspjeti jer ih svi traže neke usluge. Nitko danas ne gleda kvalitetu. Primjerice, napravio sam pjesmu s Irmom Dragičević, vrhunskom mladom pjevačicom koja je bila lani u X - Faktoru. Po svim kriterijima je fenomenalna pjevačica. Došli smo na festival u Čakovec, gdje je osvojila dvije nagrade. Međutim, pjesma se poslije nigdje nije zavrtjela. Put je jako težak, ali nam uvijek preostaje internet. Najbolji pokazatelj što ljudi žele je broj pogleda na YouTubeu. Međutim, medijski je danas teško nametnuti mladog izvođača, ali meni je taj put draži. Usporedio bih to s nogometom. Najviše cijenim one trenere koji se uvijek bore za opstanak, i uvijek opstanu - kaže Tomasović.

Tomasović je dosad u karijeri radio s više od 150 izvođača, među kojima je polovica poznatijih. Od Olivera, Tomislava Bralića, Danijele Martinović, pa do Zdenke Kovačiček, koja je, pjevajući njegove pjesme, osvojila Porin. Nedavno je izdao i svoj treći kantautorski album s baladama, a ovih dana promovira spot za pjesmu "Ponekad", koja je pobijedila na prvom internacionalnom festivalu poezije i glazbe u Fužinama. No, najveće priznanje i poticaj za daljnji rad mu je ipak stiglo od predsjednice Republike.

>>Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor susreli se na neslužbenoj večeri

>>Pobjednici Darfesta poznati glazbenici napravili novu stvar

Komentara 5

JA
jadranplavi24
11:03 22.05.2015.

Ko je ovdje lud?

Avatar majkomila22
majkomila22
10:43 22.05.2015.

Koli sluša mjuzu..Bila bi naj cool predsjednica kad bi joj se iz auta orili AC/DC ...

MI
mirtebi
11:00 22.05.2015.

Veliko razocarenje ide skupa sa Milanovicem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije