Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 godina duga suradnja

Mare Milin i Meritas u novom videu za pjesmu 'Pričaj mi'

Meritas
Foto: Promo
24.05.2016.
u 12:10

Videospot uz istančanu estetiku prati i 20 godina duga suradnja ovih prijateljica

Pjesma „Pričaj mi“ grupe Meritas širi se radijskim eterom i već je u prvom tjednu postala jedna od najemitiranijih novih pjesama, što je i pokazala top lista HR TOP 40., a sada imamo priliku pogledati i video koji je nastao u režiji Mare Milin.

 

 

Bio bi veliki propust ne okoristiti se dijelom izjave iznimne Mare Milin, da bismo najtočnije opisali ovaj uradak:

„Odmah po slušanju pjesme odlučila sam se na snimanje 'na slijepo' ispred green keya. Komplicirana montaža zbog apstrakcije nedovršenih prizora, takoreći opet na slijepo, pa dodavanje animiranih fotografija kojih sam se sjetila iste večeri jer me pjesma "natjerala" na to... U svom fundusu pronašla sam fotografije paprati, koje su odmah našle svoje mjesto u videu. Paprati su lijepe, velike, prethistorijske, lirske. Održale su se od početka svijeta, dakle jako retro biljke. Nakon što sam se odlučila za njih, druga opcija više nije ni postojala.“

Videospot prati istančana estetika, ali i 20 godina duga suradnja ovih prijateljica pa ne čudi duboko proživljavanje pjesme od idejne autorice videa. U svemu je pomogao i provjeren tim profesionalaca. Među njima su se našli etablirani make-up artist Saša Joković, frizer Mijo Majhen, dok su se za svjetlucavi styling na setu pobrinule Mare, Anita i Meri. Vedran Štefan pobrinuo se za specijalne efekte u videu.

„Povlaštene su suradnje s redateljem koji tako vizualizira tvoju pjesmu kroz video kao što to radi Mare, koja na tako intenzivan način uroni u našu glazbu, u svaki detalj, pa je nezaobilazno da osjetimo veliku napetost i naboj dok sve nastaje, a tek uzbuđenje cijele ekipe dok gledamo video na samom kraju procesa... Hvala cijeloj ekipi koja ostavlja svaki put dio sebe kroz zajednički rad, a posebno Mare, Maidi i Vedranu koji je napravio čudo s fotografijama paprati u pozadini“, zahvalne su Anita i Meri svojim suradnicima na ovom spotu.

Pjesmu „Pričaj mi“ (producenti Pavle Miholjević i Jura Ferina, autorice glazbe Anita Valo i Meri Jaman, autorica stihova Ines Prajo) i mnoge druge iz dugogodišnjeg glazbenog repertoara grupe Meritas, uživo možete čuti i doživjeti na ovogodišnjim 35. večerima na Griču u atriju Galerije Klovićevi dvori, 11. srpnja.

>> Novi album grupe Meritas dolazi u predivnoj, drvenoj kutiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije