Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni rockeri

Pogledajte spot pjesme 'Jedro za oluju' benda 'Drugi način'

drugi način
Foto: Promo foto National Geographic
1/2
28.01.2015.
u 19:00

Poznati po svojim bezvremenskim hitovima 'Prođe ovaj dan', 'Piši mi' i 'Lile su kiše' koje su obilježile 70-te i 80-te godine, zagrebački rock bend nakon mnogo vremena predstavlja novu pjesmu 'Jedro za oluju'

Poznati po svojim bezvremenskim hitovima ''Prođe ovaj dan'', ''Piši mi'', ''Lile su kiše'' te mnoge druge pjesme koje su obilježile 70-te i 80-te godine, zagrebački rock bend Drugi način, nakon mnogo vremena predstavlja novu pjesmu ''Jedro za oluju''.

Pjesma ''Jedro za oluju'' snimljena je u Stargate studiju u Zagrebu, gdje je odrađen mix i mastering pjesme, a za produkciju su zaslužni Božo Ilić i Hrvoje Prskalo. Za pjesmu je istodobno snimljen i videospot u Tvornici kulture i na obroncima Zagrebačke gore. Kao redatelj spota potpisuje se Igor Ilić, a za produkciju videa zaslužan je studio Div.

''Tekst pjesme na metaforički način govori o životu polazeći od pjesničke paradigme da je život kao more – katkada mirno, ponekad olujno. Od nas se samo očekuje da naučimo ploviti tim morem'', pjesmu slikovito opisuje frontmen benda Branko Požgajec.

Krajem prošle godine bend je proslavio 40 godina od osnivanja, a pjesma ''Jedro za oluju'' ujedno je i najava novog studijskog albuma koji možemo očekivati ove godine. Tijekom godina bend je mijenjao članove postave, a danas postavu Drugog načina čine: Branko Požgajec (vokal/flauta), Božo Ilić Dugi (bas gitara), Ernest Vinković (gitara/vokal), Damir Vuk (klavijature/vokal), Mario Domazet (gitara), Mladen Palenkaš (bubnjevi/udaraljke/vokal).

>>Pogledajte spot za singl 'Nevidljive stope' Darije Hodnik

>>Tiho Orlić predstavlja pjesmu i spot "Sve si dalje"

Komentara 1

Avatar dmitarX
dmitarX
19:15 28.01.2015.

..Opet samo noć je oko mene, i pustinja beskrajna.. Opet moja ljubav vene, već sada sam sijedi starac ja.. :) Legende!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije