Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natjecanje

'Oni su mladi, talentirani i žive za glazbu...'

barbari
Foto: PR FOTO
1/3
06.07.2015.
u 16:06

Odluku o pobjedniku u listopadu će donijeti stručni žiri: Hrvoje Horvat, predsjednik žirija, Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Damir Martinović Mrle (Let 3), Srđan Sekulović Skansi (producent), te Ivan Dečak (Vatra)

Barbari, Baltazar i Ante Cash jedni su od 15 finalista Karlovačko RockOff festivala koji je zamišljen kao manifestacija kroz koju će nova generacija glazbenika ostvariti medijski, diskografski i koncertni proboj na scenu. Manifestaciju je lani pokrenulo Hrvatsko društvo skladatelja kako bi javnost upoznali mladim i talentiranim domaćim autorima i izvođačima. Bendovi će se imati priliku predstaviti zagrebačkoj publici na Karlovačko RockOff festivalu u rujnu.

Odluku o pobjedniku u listopadu će donijeti stručni žiri: Hrvoje Horvat, predsjednik žirija, Jadranka Ivaniš Yaya (Jinx), Damir Martinović Mrle (Let 3), Srđan Sekulović Skansi (producent), te Ivan Dečak (Vatra). Oni su mladi, talentirani, žive za glazbu, i sve što im je potrebno je publika koja će prepoznati njihovu klavitetu, rad i trud. Neki su već poznati široj javnosti, neki će to tek postati. Predstavljamo:  Barbari, Baltazar i Ante Cash!

Barbari

Barbari su peteročlani bend iz Istre, a slove za novo veliko ime na hrvatskoj pop/rock sceni.

Članovi benda su Barbara Bunjas, Alen Bernobić, Goran Salvi, Dino Kalčić i Ivan Benažić Benza. Predstavili su se 2013. godine albumom "Monfiorenzo Underground", a krajem 2014. objavljuju album "Santa Barbara".  Jedni su od finalista Karlovačko RockOff festivala. "Nismo se prijavili na festival do zadnjeg trenutka, jednostavno smo zaboravili. U zadnji čas nas je jedan od naših prijatelja potegao za uši i rekao "šu, come on!". I tako smo poslali "Biserje pred svinje - iskreno je priznala Barbara. Tvrde da su im ljubav i sloboda glavni motivi bavljenja glazbom, a cilj im je što više svirati i stvarati. Osim toga, ovaj energičan bend želi u stvaranju pjesama ostati dosljedan sebi, a uspjehom smatraju osmjeh na licima ljudi koji ih slušaju.

Baltazar

Baltazar je hard rock/alternative bend iz Istre osnovan 2005. godine upoznavanjem Tončija Horvata zvanog Hus i Lea Anđelkovića, koji su svojim dosadašnjim radom i načinom života osjetili potrebu za zajedničkim stvaranjem. - U najgorem mogućem trenutku sam imao svoj prvi bend, u jeku puberteta. Ako se u pubertetu navučeš na rokenrol, nema više izlaza. - rekao je Leo.

U periodu od 2006. do 2009. u kućnom studiju snimaju pjesme za budući album. Te godine bend poprima puni oblik i počinje s nastupima, promovirajući album nazvan "Nemirno dijete" (OSA Media, 2012.), koji dobija odlične kritike na mnogim glazbenim portalima u regiji. Tijekom tri godine promocije Baltazar je svirao kao support skoro svim najvećim imenima regionalne rock scene, uključujući Majke, Van Gogh, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Atomsko Sklonište, Opća Opasnost, Psihomodo Pop, Krug (EKV) i Pozdrav Azri.

Podjednako ih raduje i rad u studiju i koncertni nastupi. Bend trenutno završava s produkcijom drugog albuma i priprema njegovu koncertnu promociju tijekom 2014./2015. godine. - U budućnosti se vidim u raznim zadimljenim i glasnim prostorijama gdje se oduvjek sa svojim bendom osjećam kao kod kuće. Zasad smo jako zadovoljni kako stvari napreduju a najbolji su nam je dokaz odlične kritike našeg singla "Treba nam ljubav" s kojim smo se i prijavili na Karlovačko RockOff. Uskoro obavljujemo još jedan singl, a slijede svirke, rad u studiju, pa opet svirke" - najavio je Leo Anđelković.

Ante Cash

Ante Cash je 2005. objavio album prvijenac i podigao prašinu na sceni, prvenstevno zbog britkih tekstova. "Moja Cikla", parodija na tada aktualnu Severininu Štiklu poharala je Youtube i otvorila mu vrata šire publike. Nakon toga slijedio je album "Gotovinski popust" koji je Casha prometnuo u jednog od najinteresantnijih domaćih repera, a ostvarena je i suradnja s Edom Maajkom na pjesmi Đe si buraz. Sljedeće godine uspješan niz nastavljen je pjesmom „Nema cijene“ koja je postala službena himna Hrvatskog olimpijskog odbora i na kojoj je ugostio sedam aktualnih olimpijaca.  "U sve sam krenuo prije desetak godina kao nadobudni srednjoškolac. Sad je sve isto samo nisam srednjoškolac." - zaključuje Ante. Treći rap album Ante Casha otvoren je predsinglovima "Danke Deutschland" i "Cigla je stigla", te "Vatrenim Zmajevima", koji su u prvih 10 dana na youtubu skupili gotovo pola milijuna pogleda. Album najavljuje za jesen. "Glazba je bezazlena, ugodna, zabavna i kreativna. To su moji motivi da se nastavljam baviti njome. Radim pjesmu po pjesmu, pa što bude." - rekao je Ante o daljnjim planovima, a na RockOff se prijavio s pjesmom "Vakula" (feat. Saša Antić, TBF).

>>Karlovačko RockOff predstavlja finaliste natjecanja i najavljuje ljetnu turneju s bendom „Vatra“

>>Više od 100 prijava za ovogodišnji Karlovačko RockOff

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije