Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Thompson u Areni

'Kada se nismo već 90-ih obračunali s komunizmom, učinimo to sada 2015.!'

Marko Perković Thompson u Areni
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/22
20.12.2014.
u 23:25

- Moramo izaći na izbore, svi izabrati onu osobu koja će braniti Domovinski rat i naše vrijednost. Vi mladi, nemojte ostati doma, nego - na izbore! Za Hrvatsku!

Produkcija Marka Perkovića Thompsona u rangu je svjetskih zvijezda koje su punile Arenu, no srećom, Thompson se nije poput njih umislio pa je koncert počeo na vrijeme.

Očekivati da koncert Marka Perkovića Thompsona nekoliko dana prije predsjedničkih izbora prođe bez političke poruke bilo bi naivno pa nas nije iznenadio njegov poziv.

- Moramo izaći na izbore, svi izabrati onu osobu koja će braniti Domovinski rat i naše vrijednost. Vi mladi, nemojte ostati doma, nego - na izbore! Za Hrvatsku! To je izraz domoljublja. Već kad se nismo 90-ih obračunali s komunizmom, obračunajmo se sada 2015.godine! Riječi su to kojim se Thompson obratio više od deset tisuća obožavatelja koji su pohodili prvi njegov nastup u grandioznoj zagrebačkoj Areni, dvorani koja inače zjapi prazna. A on im svakako nije ostao dužan. Više od dva sata žestoke svirke i riffova velikog finala turneje "Ora et labora" dvorana je, omotana hrvatskom zastavom, pratila uglas, pljeskom, transparentima s natpisima Kupres i Tomislavgrad, između ostalih, pa i mobitelima umjesto upaljača... ali bez ustaških obilježja i sasvim dostojanstveno pozivajući na ljubav prema domovini.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Hvaljen Isus i Marija, dragi prijatelji. Kako vas je lipo vidjeti, obratio se Thompson razdraganoj publici na što se zaorilo "Vukovar, Vukovar".

- Preduhitrili ste me.. Upravo sam htio posebno pozdraviti branitelje iz Savske. S njima smo, neka ostanu do kraja, poručio je glazbenik dodajući; Posebni pozdravi ekipi iz Stožera i gospodinu Josiću koji su ovdje večeras s nama te obiteljima poginulih koji su došli pjevati s nama večeras. Pjevajmo u duhu ljubavi, i duhu domovine i našeg zajedništva, pozvao je Thomspon čiji je repertoar zadovoljio i roditelje s djecom i zaljubljene parove koji su se njihali uz taktove "Samo je ljubav tajna dvaju svjetova" i branitelje ali i goste iz Slovenije.

>> Večernji poklanja album 'Moji duhovni dueti' Ivana Puljića

Hitovi poput "Čavoglave", "Uvijek vjerni tebi,"Vjetre s Dinare", izazvali su ovacije, a posebno recitacija Zlatka Viteza na pjesmi Maranatha.

>> Thompson posjetio branitelje pred Ministarstvom

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Komentara 495

DU
Deleted user
23:47 20.12.2014.

Za Hrvatsku!

FU
fullmark
00:51 21.12.2014.

Koji koncert!!!!! Dva sata i 45 minuta žestoke svirke. Trebalo je biti tamo i to doživjeti. Hvala Thompsnu za divan koncert

Avatar Enzzzo
Enzzzo
23:44 20.12.2014.

bravo Thompsone, ljudino! uvik smo bili za tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije