Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joško Čagalj Jole:

'Nas Hrvata ima kao u tri nebodera na Manhattanu, a svađamo se oko tema starih 70 godina. Žalosno'

Joško Čagalj Jole
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
01.07.2016.
u 10:37

Popularni pjevač iz Zagvozda nastupa na Splitskom festivalu na kojem je 1998. i započeo karijeru, ali ovaj put s pjesmom “S kim to pričaš” za koju je uvjeren da će biti hit. Otkrio nam je da mu kćeri obožavaju nogomet, pa Euro prate i nakon ispadanja Hrvatske, ali talentirane djevojčice ipak najviše vole pjevati i plesati pa ćemo ih gledati na Malom Splitu

Joško Čagalj Jole, popularni pjevač iz Zagvozda, i ove će godine nastupiti na Splitskom festivalu, na kojem je i počela njegova karijera 1998. s pjesmom “Duša od papira”. Jole je od početka karijere vezan uz bračni par Huljić, pa su mu Vjekoslava i Tonči napisali pjesmu “S kim to pričaš”, za koju je Jole uvjeren da će postati hit i izvan granica Hrvatske.

– U tih 18 godina sam možda dva ili tri puta propustio Splitski festival, i to zato što nisam imao dobru pjesmu. Na Splitskom festivalu je uvijek ugodna atmosfera, a uz to što uživam u pjevanju volim se i družiti s ljudima – kaže Jole. Tončija Huljića smatra svojim glazbenim ocem i s njim obožava raditi.

– Huljić je veliki genijalac i radoholičar i uvijek voli napraviti nešto drukčije. Rekao mi je da sad svi idu u glazbenom pravcu u kojem sam ja išao posljednje tri godine. Baš zato ćemo sad sve promijeniti. Opet je to moj stil, no sve zvuči puno ozbiljnije. Uvjeren sam da će pjesma biti jedan od mojih najvećih hitova – kaže Jole.

Supruga vodi brigu o svemu

Zna se da je pjevač veliki ljubitelj nogometa, no čini se da su ga u tome pretekle njegove kćeri Iva (10), Ema (7) i Tia (4).

– Kad sam imao sedam godina, nisam toliko pratio nogomet kao što ga one prate. Ne samo da su gledale sve utakmice naše reprezentacije na Europskom prvenstvu, nego prate i sve ostale. Evo, prije neki dan su najviše uživale gledajući Italiju i Španjolsku. Naravno, navijaju za Hajduk, no još nisu bile na Poljudu. Ima vremena – kaže Jole koji ne igra nogomet, ali zato svakodnevno trči.

U slobodno vrijeme je pravi tata koji se brine o kćerima.

Volim provoditi vrijeme s curama, vozim ih u školu, idemo u šetnje. Znamo često iz Splita otići u Zagvozd, gdje žive moji roditelji – kaže glazbenik.

Supruzi Ani prepustio je većinu kućanskih obveza.

– Budući da ja radim noću, dok se probudim supruga je već skuhala ručak. Ne tužim se – sa smiješkom će Jole. I u njegovu slučaju geni su odigrali ulogu, pa su kćeri glazbeno nadarene.

– Više od nogometa vole pjevati i plesati. Članice su Perlica, a ove bismo ih godine mogli gledati i na dječjem festivalu u Splitu. Kako su krenule, uskoro bi mogle i nastupati sa mnom – kaže Jole. Ovog ljeta očekuje ga puno nastupa na feštama i svadbama. Poznat kao pjevač koji može pjevati cijelu noć, otkrio nam je i kad je najdulje pjevao.

– Sjećam se da sam jednom na Viškom ljetu pjevao gotovo četiri sata. Taman kad sam mislio završiti koncert, došao mi je gradonačelnik i rekao da trajekt dolazi tek za dva sata. Pa ako završim s pjevanjem, neće znati kamo će s ljudima. Pitao me mogu li pjevati dok ne dođe trajekt? Na kraju sam pjevao do šest ujutro, već je i sunce debelo izašlo – prisjeća se Jole.

Neprekidno pjevao šest sati

Popularnom pjevaču nikad nije problem izaći ljudima ususret, pa godišnje održi nekoliko humanitarnih koncerata.

– Nikad mi nije teško pomoći, bilo da samo dođem negdje i pružim ruku, ili pjevam na koncertu kako bismo skupili za nečiju operaciju. Nažalost, posljednjih godina je sve više takvih koncerata. Žalosti me kad vidim kako kolege i ja začepimo dvije rupe, a otvori se pet novih – kaže pjevač kojeg su već zvali u nekoliko reality showova, no morao je sve odbiti jer nema toliko slobodnog vremena.

– Uživao sam gledajući “Tvoje lice zvuči poznato”, pogotovo mi se svidjelo kako me “skinula” Minea. Nedavno sam pratio i The Voice. Hrvatska je mala zemlja, a imamo toliko talentiranih ljudi. No, koliko god bilo talent showova, morate imati sreće i prave ljude iza sebe. Dugo sam nastupao u lokalnim klubovima dok me nije otkrio Tonči Huljić – govori Jole. Veselog pjevača ipak najviše nerviraju brojne podjele u Hrvatskoj.

– Mi kao da smo proklet narod. Srce me boli kad znam da nas ima kao u tri nebodera na Manhattanu, a svađamo se uvijek oko istih tema, starih 70 godina. Cijeli život slušam te priče, a uvijek se govori da će nam biti bolje – zaključio je Jole.

Komentara 21

NE
Neonacionalist
11:57 01.07.2016.

Kad nema vizije, planova i sposobnosti za bolju budućnost onda se vodi borba za bolju prošlost jer tu se ionako više ništa ne može promjeniti .

LE
lenger
11:36 01.07.2016.

Neznam tko je ovaj tip ali se slažem s njim: ne velim da povijest nije nevažna, ali se treba koncentrirati na budućnost!

LA
lakočemo
13:04 01.07.2016.

bilo je jama s obje strane,ne ser..e

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije