Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETO UZ SAKSOFON

Igor Geržina rasplesao Makarsku!

Igor Geržina
Foto: Joško Lopar & Igor Geržina press
1/5
25.08.2016.
u 10:53

Saksofonist Igor Geržina sa svojim pratećim ansamblom nastupio je u sklopu ovogodišnjeg Makarska Jazz Festivala.

Cjelovečernjim koncertom održanim na trećem izdanju Makarska Jazz Festivala Geržina se ponovno pokazao kao vrhunski showman i odličnim nastupom zabavio je sve okupljene na Kačićevom trgu. Dinamična svirka rasplesala je publiku, a Geržina se u jednom trenuku sa saksofonom s pozornice spustio među gledatelje te energičnim solima oduševio sve prisutne.

Popularni saksofonist aktivan je cijelo ljeto. Njegov posljednji singl „Eastern Magic“, koji je snimio u suradnji s češkom saksofonisticom Magdalenom Chovancovom, ušao je na gotovo sve važnije američke smooth jazz top ljestvice i nalazi se u društvu najboljih te s imenima poput Jeff Lorber, Fourplay, Maysa Leak, Rippingstones, Regina Belle i dr. Billboard, RadioWave i Smooth Jazz Network samo su neke od grupacija radio postaja koje su odnedavno u svoju rotaciju uvrstile ovaj šarmantni saksofonski duet.

Geržina je prošli mjesec uspješno debitirao u Mađarskoj ekskluzivnim nastupom na Saint Martin Festivalu u Pannohalmi, a nedugo je nastupio i kao gost solist na velikom koncertu Parnog Valjka u pulskoj Areni gdje je oduševio publiku atraktivnim nastupom.

Višestruko nagrađivani saksofonist krajem godine planira izdati peti po redu samostalni nosač zvuka, a zagrebačka publika moći će ga vidjeti već 9. i 16. rujna gdje će nastupiti u sklopu ciklusa koncerata u Parku skulptura Zbirke Richter Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije