Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbenik bez mrlje u karijeri

Kako nam je 
bilo zadnjih 20 godina, i bolje da još nemamo vladu

14.11.2014., Zagreb -  Pjevac Giuliano Djanic jedan od natjecatelja u showu Tvoje lice zvuci poznato. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
27.11.2015.
u 14:50

Glazbenik bez mrlje u karijeri, uoči proslave 20 godina karijere u Lisinskom o politici, obitelji i odgoju sina

Jedan od najpopularnijih dalmatinskih pop-pjevača Giuliano 13. prosinca priprema u KD Vatroslava Lisinskog koncert na kojem će izvesti najveće hitove iz karijere koja traje više od 20 godina. Za razliku od prošlog koncerta u Lisinskom, koji je bio uz pratnju Simfonijskog orkestra, ovaj će biti opušteniji, uz puno dobre zabave, ali i gostiju iznenađenja.

– Dvorana Lisinski je hram glazbene kulture u Hrvata. Veliki je užitak tamo pjevati. Za ovaj koncert pripremam svoje najbolje pjesme, ali i obrade koje i inače sviram sa svojim bendom. Ne osjećam tremu, dapače, u Lisinskom se osjećam kao kod kuće – kaže Giuliano, koji se na domaćim top-listama još uvijek nalazi s pjesmom "Mi smo jedno drugom suđeni", koju je ove godine otpjevao na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku.

Volim nastupati u Šibeniku

– Općenito se nekoliko zadnjih mojih pjesama rado slušalo na radijskim postajama pa sam zato jako zadovoljan. U Šibeniku rado nastupam svake godine jer mi je blizu kuće, a tamo imam i puno prijatelja, s kojima se uvijek dobro zabavim. To je jedan dobro organiziran festival i užitak mi je tamo pjevati – dodao je Giuliano koji se nada i novoj suradnji s Mineom. Nakon tri godine uskoro će izdati i novi album. Početkom prosinca izlazi i nova pjesma koju će izvesti na Zagrebačkom festivalu. Pjesmu "Sve se zna" napisali su Branimir Mihaljević i Fayo, a Giuliano je uvjeren da će pjesma biti veliki hit jer je Fayo, po njemu, napisao najbolji tekst u karijeri. – Mojih je posljednjih nekoliko pjesama bilo brže, a ova je sporija. Iskreno, meni je bitno da mi pjesma "legne", da u njoj mogu guštati, a nije toliko bitno je li brža ili sporija – otkrio nam je pjevač.

Giuliano i supruga Kristina nedavno su u Splitu bili domaćini humanitarne večere, a sva prikupljena sredstva ići će za pomoć udruzi Sanus. Iako voli kuhati, Giuliano kaže da je supruga ipak gazda u kuhinji te kako njoj prepušta te poslove.

– Ona je stvarno odlična kuharica, ali nisam ni ja za baciti. Kike je ipak šef – govori Giuliano o supruzi koja je u devedesetima bila plesačica, kratko vrijeme i pjevačica grupe Neki to vole vruće, a lani je i zaigrala u predstavi "Smrti Hektorove".

Sin pokupio najbolje od nas

Njihov 11-godišnji sin Marko je, čini se, pokupio najbolje od oba roditelja. – Marko svira gitaru i mandolinu, trenira bejzbol i breakdance. Vidjet ćemo što će na kraju izabrati – kaže Giuliano. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u showu "Tvoje lice zvuči poznato", ove je godine ocjenjivao nastupe natjecatelja.

– Skroz je drugačije biti s druge strane stola. Svi su dobri, a ti trebaš rangirati njih osam. Iz svog iskustva znam koliko su vremena i truda uložili pa je zbog toga jako teško ocijeniti. Pratim ih kad god mogu i uživam u svakoj emisiji. Drago mi je što je emisija i ove godine tako gledana – veli Giuliano, koji prati i aktualnu političku situaciju.

Prije četiri godine bio je na listi HSP-a, no nije uspio ući u Sabor. Više nije politički aktivan. – Nije mi se svidjelo kako taj svijet izgleda iznutra i zaista nemam volje se baviti politikom. Daleko sam ja od toga. Kako nam je zadnjih 20 godina, možda je i bolje što još nemamo vladu. Mislim da je vrijeme za nove, školovane ljude, a ne za pretakanje iz šupljeg u prazno i sve na račun malog čovjeka koji šuti, radi i trpi – dodao je Giuliano. U politiku više ne namjerava, ali bi se zato rado okušao u zabavnoj emisiji. Njegova kolegica Minea odnedavno je voditeljica INmagazin, a i Giuliano bi se volio okušati u nečem sličnom. Što radi u slobodno vrijeme, upitali smo ga:

– Kad god uhvatim vremena, odem na nogomet s kolegama iz Humanih zvijezda. Moram biti u formi radi sebe, ali i radi posla kojim se bavim. Ipak, najveća mi je strast ribolov, samo nisam odavno, iako su me zvali, ali nikako uhvatiti vremena. Samo da mi se otisnuti na more, pa makar ne ulovio ništa... 

>>Novi domaćini Blessfood- večere s porukom u Splitu su Giuliano i Kristina Đanić

>>Emotivna noć glazbenog zavodnika u legendarnoj dvorani

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije