Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Giuliano: Kad sam se vidio kao ženu, križao sam se i rukama i nogama

14.11.2014., Zagreb -  Pjevac Giuliano Djanic jedan od natjecatelja u showu Tvoje lice zvuci poznato. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/11
23.11.2014.
u 09:00

Splitski pjevač otkrio nam je da ga je u showu "Tvoje lice zvuči poznato" transformacija u Amy Winehouse uznemirila, ali i kako je nastao njegov novi singl "Miriše"

U pauzama između transformacija u Mišu Kovača, Amy Winehouse, Željka Bebeka i brojne druge glazbene legende splitski pjevač Giuliano uhvatio je vremena posvetiti se i svojoj glazbi. Rezultat njegovih noćnih boravaka u glazbenom studiju novi je singl "Miriše" koji nam Giuliano opisuje kao sjetnu ljubavnu priču. Kako se nova pjesma sviđa publici, sviđaju li se obitelji njegove transformacije u showu "Tvoje lice zvuči poznato", zašto su žene poludjele za njegovim seksi nogama i kojem se izazovu još veseli povjerio nam je pjevač u intervjuu.

Tko je sve zaslužan za vašu novu pjesmu i vidite li u njoj potencijalni hit?

Odličan, sjetan i ljubavni tekst napisao je Fayo, Denis Dumančić napravio je izvrsnu glazbu, a aranžman je zasluga jednog dečka za kojeg će se tek čuti. Njegovo je ime Luka Kovačić. Teško je znati hoće li nešto biti hit ili neće. Možeš napraviti nešto što je jako dobro u tom trenutku i nadati se najboljem.

Pratite li slušanost svojih pjesama na YouTubeu?

Ne pratim jer dosta toga nije pravo stanje stvari. Za nekoliko stotina dolara nakupe se lajkovi i gledanost. OK mi je kad Rihanna izda novi singl pa u dva dana skupi milijun pogleda. To mi je realno, ali kad izvođač s naših prostora objavi singl i u jednom danu skupi isto toliko klikova, to je malo previše. To je sve dio promocije i nemam ništa protiv toga.

Danas je popularno komunicirati s obožavateljima na društvenim mrežama, jeste li i vi pobornik toga?

Baš kad sam dolazio na intervju na ulici mi je prošla jedna gospođa, zagrlila me i rekla: "Joj, ja sam knjižničarka i volim vas slušati i super ste mi u ovom showu." Srdačan sam s ljudima i na koncertima i nemam problema s time, a što se tiče Facebooka, to vode drugi ljudi, no kad stignem, odgovorim na pitanja obožavatelja.

Sudjelujete u showu koji ruši sve rekorde gledanosti, jeste li znali u što se upuštate kad ste pristali sudjelovati?

Da, znao sam točno što me čeka zato što sam još prošle godine na YouTubeu gledao argentinsku verziju "Tvoje lice zvuči poznato". To mi je bilo tako dobro da sam bez razmišljanja rekao "da" kad su me s Nove TV zvali da sudjelujem. Drago mi je što se ljudi na naš račun barem malo nasmiju u ova depresivna vremena.

Koja vam je od transformacija bila najdraža, koju ćete pamtiti?

Lutrija je svake nedjelje u koga ću se morati pretvoriti, koji put to je nešto što ti leži i možeš izvesti bez problema, ali ponekad dobijem i neki spot koji je statičan i ne leži mi pa mi nije toliko zabavno. Dosad sam najviše guštao u transformacijama u Željka Bebeka i Amy Winehouse i iznenadio sam se koliko sam bio blizu originalu.

Kako ste se osjećali u kad ste se morali preobraziti u ženu?

Svaka čast curama iz šminke zbog onog što proživljavaju s nama dok nas pretvaraju u žene. To su zbilja komične situacije kad krenemo izlaziti iz garderoba, kidam se od smijeha kad vidim Petrekovića ili Dooksa. Kad sam sebe prvi put vidio kao ženu, konkretno kao Amy, križao sam se rukama i nogama jer je uznemirujuće koliko je to bilo blizu originalu.

Imate li sada više razumijevanja za ženske rituale i kašnjenja zbog dugog sjedenja pred ogledalom?

Uvijek sam imao razumijevanja, ali nikad nisam razumio. Meni je uvijek izgledalo kao da se žene spremaju u zadnjim sekundama, ali sad vidim u čemu je stvar i neću više nikad ženu požurivati. Eventualno da se počne spremati ranije. (smijeh)

Kako supruga Kristina komentira vaše nastupa i daje li vam savjete za plesni dio nastupa s obzirom na to da je ples njeno područje?

Umire od smijeha kad me gleda. Kristina se ne miješa u moje plesne korake i ne daje mi savjete jer u emisiji imamo stručnjake za svaki dio nastupa, od vokalnog do plesačkog. Zapravo i nemam vremena ženu pitati za savjete jer se sve radi na licu mjesta. Ipak, teži je od koreografije tekst koji moramo naučiti, to je najteža stavka jer vremena je malo da se pripremi sve.

Kao Freddie Mercury pokazali ste da znate usisavati, i to u štiklama, imate li običaj i kod kuće usisavati?

Usisavam redovito i to mi dobro ide, ali doma ne nosim štikle dok usisavam. Rado supruzi pomognem sve što treba, ali nikako u štiklama.

A što sin Marko kaže na vaše nastupe u showu?

On je sad već momak, uskoro će napuniti 11 godina, jako mu zabavno gledati me i nasmijava ga. Uvijek me pita u koga ću se transformirati sljedeći put.

Pokazuje li Marko više interesa za pjevanje nego za ples?

Zanima ga svašta, ali još je premlad da bi mogao znati što bi htio biti pa ga puštamo da isprobava. Dosad je pokazao interes za hip-hop, sviranje gitare, nogomet, svašta nešto...

U transformacijama u žene u showu "Tvoje lice zvuči poznato" imali ste priliku nositi i suknje i haljine, na što su žene komentirale da imate jako seksi noge. Kako to komentirate?

Meni je to jako smiješna i komična situacija jer me nekoliko cura pitalo što vježbam za tako seksi noge i kad im kažem da za takve noge trebaju igrati nogomet, onda me čudno gledaju. Ja to ne gledam tako i smiješno mi je to.

Dosad ste sudjelovali u plesnom, glazbenom showu, glumili ste u "Igri prijestolja". Volite prihvaćati izazove?

Da, volim izazove jer se ne želim naći jednog dana u situaciji da mi bude krivo što nešto nisam probao, a pogotovo kad me nešto zanima. Volim isprobati nešto čime se inače ne bavim, a izazov koji bi mi se trenutačno najviše svidio bio bi taj da do kraja proljeća završim album.

Kažete da je za seksi noge potrebno igrati nogomet, koliko ga često vi igrate?

U posljednje vrijeme nisam baš aktivan zbog promocije nove pjesme i showa, ali čim sve ovo bude gotovo, rado ću se oznojiti s ekipom i dobro se istrčati.

 

Komentara 1

BR
brodludjaka
22:26 24.11.2014.

Super je Giuliano oduvijek. I što je najvažnije za pjevača ima glas i to predivan glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije