Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnje gaže

Gibo u Rijeci, Rozga u Rabu,a cijene nisu pale od lani

16.07.2016., Umag - Koncert Jelene Rozge u zabavnom dijelu programa 27. Konzum Croatia Open Umag. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/6
23.11.2016.
u 12:15

U 2017. godinu većina naših glazbenika ulazi radno, a najskuplji nastup je 30.000 eura. Zagreb još nije izabrao izvođača, Dubrovčane će zabavljati Jole, a lanjska rekorderka po zaradi Severina Kojić još nema gažu

– Badnjak je uvijek bio za obitelj, a Božić za narod, ali ukinuo sam i to i ne sjećam se kad sam pjevao negdje za Božić. A za Novu godinu sam u Rijeci na Korzu – otkrio nam je Gibonni svoju novogodišnju gažu pa dodao: – Nisam za hotele, to se nije pokazalo dobrim. Svirao sam jednu Novu godinu u hotelu i ne bih više. Svi te povlače, ajde ovo, ajde ono. Nisam umišljen, ali imam svoj osjećaj kako to treba zvučati da svi budu zadovoljni i odgovaraju mi nastupi u gradovima pred mnogo publike u kojoj su čak i inozemni gosti koji dođu na proslavu zadovoljni.

Za Badnjak su svi s obitelji

O cijeni gaže, naravno, ne govori, nije profesionalno. No neslužbeno se takve informacije uvijek doznaju, a njegov nastup s bendom Riječani će ove godine navodno platiti oko 30.000 eura. Poput Gibe, za Badnjak ne pjeva ni Jelena Rozga. – Za Badnjak sam uvijek doma s obitelji i prijateljima. Još ne znam hoćemo li slaviti u mojem Splitu ili Stjepanovoj Puli, ali Novu godinu dočekujem radno. U Rabu na trgu. Općenito, prosinac mi je pun obveza jer mi izlazi i novi album – najavila je Jelena. Njezin nastup u Rabu, tvrde upućeni, stoji oko 25.000 eura. I dok su dvoje Splićana u Rijeci i na Rabu, njihov grad pjesmom će raspjevati treći Splićanin – Petar Grašo.

– Pjevam na rivi. Nisam ondje nastupao već pet godina, ali to je kao da sam za Novu doma pa sam pristao – šali se Grašo. Njegov nastup, neslužbeno doznajemo, stoji oko 18.000 eura. Hrvatska metropola još nije izabrala izvođača, no zna se da će Tony Cetinski nastupiti u rodnom Rovinju za 30.000 eura. Mladen Grdović i Jasmin Stavros pjevaju za 25.000 eura na Trgu slobode u Poreču, a isti će iznos jedan dubrovački hotel navodno platiti i Nini Badrić.

U Dubrovniku na Stradunu na Silvestrovo pjevat će Jole, dobit će oko 12.000 eura a pridružit će mu se i Doris Dragović. Massimo Savić zabavljat će Šibenčane navodno za 15.000 eura. Istu svotu treba dobiti i Colonia za nastup u Makarskoj te Crvena jabuka za nastup u Novalji. Još se ne zna gdje će nastupiti po zaradi od 50.000 eura za nastup u Dubrovniku lanjska rekorderka Severina Kojić. Ima problema s glasnicama i otkazala je neke koncerte.

Uglavnom, usporedimo li ovogodišnje cijene s lanjskima, vidimo da nisu pale. Zadnji pad cijena gaža uočen je još u odnosu na 2013. kada je primjerice Gibonni za nastup u Poreču dobio 40.000 eura, a danas nastupa za 10.000 eura manje.

Komentara 2

KA
kažemja
12:44 23.11.2016.

Pjevanje na Badnjak ? Otkud nekome uopće takva bolesna ideja.

MA
Marinneo
14:31 23.11.2016.

E "kazemja" nebi ti pjevao na badnjak da ti kapne nekih 10-20 000€?! ...propjevao bi ti i na Božić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije