Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBENA NAGRADA

Evo tko je dobio najviše nominacija za Porina!

Porin
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
16.02.2017.
u 19:18

Prema glasovima struke najviše nominacija osvojio je album "Familija" Olivera i Gibonnija

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom klubu Matis objavljeni su finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin. Biračko tijelo je tako u prvom krugu glasovanja odabralo po tri izvođača i skladbe, odnosno njih pet u kategorijama za album i pjesmu godine, a favorite su birali u 33 kategorije. 

Prema glasovima struke najviše nominacija osvojio je album "Familija" Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Sreća, produkciju i snimku dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu Gdje to piše?, a Gibonni tri za skladbu Udica. Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus ansambl za album "Cantus live(s) - 15 godina Cantus ansambla". Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a.

Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije, a njihov album "Angela Merkel ...." nominiran je i u kategoriji za album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album "Tišina", a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za najbolju žensku vokalnu izvedbu kao i za najboljeg novog izvođača gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec.

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominiran za najbolji album tamburaške glazbe "Tko je, srce, u te dirn'o?".

Na svečanoj dodjeli finaliste glazbene nagrade je objavilo tridesetak prezentera, među kojima su bili mnogi glazbenici, radijski i televizijski voditelji, a pobjednici u svakoj od 33 kategorije bit će poznati na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će morati izabrati najbolje od najboljih. 

Sve dobitnike pogledajte ovdje.

>> Porin je ozbiljna nagrada i nije nečiji osobni odabir

>> Nagrada Porin nam puno znači, drago nam je što struka cijeni naš rad

Komentara 1

ZW
zweistein
09:05 17.02.2017.

većina ovih je dosadila i bogu i vragu: gibo, oliver, valjak..... ajte više u pemziju!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije