Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival zabavne glazbe

Estradna krema okupila se na Prokurativama. Evo tko je sve slavio na Splitskom festivalu!

Splitski festival 2015.
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/30
06.07.2015.
u 08:15

Brojni estradnjaci pohrlili su na Prokurative kako bi uživali dobroj glazbi i još boljem provodu.

Veselo je sinoć bilo u Splitu na finalnoj večeri Splitskog festivala koji je spektakularno završio svoje 55. izdanje i tako postao najdugovječniji festival zabavne glazbe u Hrvatskoj.

Brojni estradnjaci pohrlili su na Prokurative kako bi uživali dobroj glazbi i još boljem provodu.

Jole, Danijela Martinović, Petar Grašo, Doris Dragović, Tedi Spalato, Jacques Houdek, Mladen Grdović, Ivana Kovač i Giuliano samo su neki od izvođača koji su se pobrinuli za dobru atmosferu u Splitu. 

Na kraju večeri najviše je slavio miljenik publike i žirija Petar Grašo koji je ujedno bio i najveći favorit ovogodišnjeg Splitskog festivala. Za pjesmu 'Moje zlato' splitskom glazbeniku dodijeljen je Grand Prix. Osim toga Grašina povratnička  pjesma 'Uvik isti' proglašena je i najslušanijom prošlogodišnjom festivalskom pjesmom. 

Drugo mjesto publike osvojio je Mladen Grdović s pjesmom 'Nek se čuje pisma s Jadrana', a treće Klapa RišpetFrano Perišin sa skladbom "Kad se svome domu vratim". 

Drugo mjesto prema odluci žirija pripalo je Tediju Spalatu, Tomislavu Braliću i klapi Intrade za pjesmu 'Sve dok bura dere', a treće Danijeli Martinović i pjesmi 'Jednu za ljubav'. Splitska pjevačica zablistala je u dugoj bijeloj haljini dubokog dekoltea, a upravo ta kreacija donijela joj je i nagradu za najbolji stayling. 

Najbolje stihove na festivalu je imao Hari Rončević, najbolju interpretaciju Damir Kedžo s pjesmom "Tebi sve sam oprostio", a nagradu za najbolji aranžman dobio je Ante Pecotić za pjesmu "Ako odlaziš ovako" koju je sinoć izvela Ivana Marić.

Festival je podržao i bivši predsjednik Ivo Josipović koji je u festivalu uživao u društvu splitskog pjevača Đorđija Peruzovića

>>U petak počinje 55. Splitski festival na Prokurativama!

>>Klapa Rišpet na 55. Splitskom festivalu s pjesmom 'Kad se svome domu vratin'

Komentara 2

VI
vinka11
10:14 06.07.2015.

Bilo bi u najmanju ruku fer i korektno,kad već pišete članak,navesti i tko je dobio nagrade i kakve....manje je bitno s kim je bio Josipović i severina.Spomenuti samo pobjednika,a izostaviti sve ostale nagrađene je čisto ponižavanje ostalih izvođača....

PA
_Pablo_
10:20 06.07.2015.

A neke kreacije su im bile ispod svake granice dobrog ukusa,skoro pa vulgarne.Danijeli je skoro ispalo i ono malo što ima u dekolteu,Kolar sa dekolteom doslovce do pupka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije