Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova lokacija

Ekipa filma 'General' preselila se u okolicu Livna

General
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/7
25.02.2017.
u 10:48

Goran Višnjić i ostali glumci s obronaka južnog Velebita preselili su se u okolicu Livna gdje će snimati do 5. ožujka

Nakon snimanja početnih kadrova filma “General”, filmska ekipa prebacila se s obronaka južnog Velebita do Opuzena gdje im je dvorana hotela Merlot poslužila kao garderoba i prostor za šminkanje.

Zaposlenici hotela iskoristili su priliku i fotografirali se s Goranom Višnjićem kojeg ćemo gledati u naslovnoj ulozi kao generala Antu Gotovinu. Kasnije se set preselio na područje livanjske općine gdje će ostati do 5. ožujka ove godine.

S obzirom na to da je general Gotovina dio svog ratnog puta proveo kao zapovjednik na livanjskom ratištu, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević i predstavnik Koordinacije braniteljskih udruga Dragan Konta dali su osnovne informacije članovima produkcijskog tima. Općinski načelnik Luka Čelan hrvatskim je filmašima obećao punu podršku i pomoć u realizaciji tog zahtjevnog projekta.

Devetnaest tjedana snimanja, stotinu glumaca te više od tisuću statista na mnogobrojnim lokacijama samo su neki podaci o HRT-ovu megaspektaklu “General”, igranome filmu i televizijskoj seriji od osam nastavaka, koji će govoriti o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine. Projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”.

U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a temeljnu glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan.

Pomoćnik redatelja je Kristijan Milić, poznat i kao redatelj filma “Broj 55”, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata. Za produkciju je zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak. Nakon Livna produkcija filma seli se na područje Ploča.

Snimanje će trajati od 20. veljače do 20. srpnja, a emitiranje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji predviđeno je tijekom 2018. godine.

 

 

>>Branitelj poziva suborce da glume četnike u 'Generalu'

>>Višnjić otkrio koju povijesnu scenu snimaju o Gotovini​

Komentara 3

DO
domljani
12:12 25.02.2017.

višnjić je pljunuti gotovina

TR
trolokva
13:42 25.02.2017.

Jedva čekam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije