Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezaboravan Uskrs

Diva svjetskog glasa Radojka Šverko u Lici održala prvi špiljski koncert

Radojka Šverko
Foto: Mario Paral
1/3
21.04.2014.
u 16:01

Svojim osebujnim glasom i glazbenom profinjenošću Šverko je bila odličan izbor za prvi hrvatski špiljski koncer

Radojka Šverko svojim je pjesmama, ali i cover izvedbama oduševila ljubitelje glazbe u Lici koji su na vrlo neobičnom mjestu – špilji Samograd u perušićkom Pećinskom parku Grabovači imali priliku poslušati divu svjetskog glasa.

Za razliku od susjedne Slovenije gdje su koncerti u Postojni, poput poznatog Blues Festivala već tradicija, u Hrvatskoj je ovo prvi održani špiljski koncert.

Fantastičnom spoju glazbe i prirode povod je bila 125. obljetnica otvorenja špilje Samograd za turiste.

Foto: Mario Paral

Ovim koncertom, održanim na Uskrsni ponedjeljak ističu u parku, namjera je bila promovirati prirodne ljepote i prikupiti financijska sredstva koja će se uložiti u daljnju promociju parka te Ličanima uz Radojkinu izvedbu Ave Marie prirediti nezaboravan Uskrs.

Pjevačicu je na klavijaturama u prelijepom špiljskom, samom po sebi akustičnom prostoru pratio prof. Vladimir Babin. Jedan za drugim nizala je svoje hitove od Lanterne, Ništa nova, Kuda plovi ovaj brod pa do pjesama stranih izvođača poput Everything I Do Briana Adamsa i poznate Con te partiro.

Svojim osebujnim glasom i glazbenom profinjenošću Šverko je bila odličan izbor za prvi hrvatski špiljski koncert, a ravnateljica parka Katarina Milković najavljuje još glazbenih kurioziteta kojima će privlačiti posjetitelje. Pet tisuća, koliko ih je prošlog ljeta posjetilo Park, u malom Perušiću u relativno nepoznatoj, ali speleološki interesantnoj i lijepoj Grabovači – smatraju velikim uspjehom.

>>Radojka Šverko: Pobijedila sam Davida Bowieja i Natalie Cole

Komentara 12

DU
dugi
18:37 21.04.2014.

Svaka cast, zenska lijepo pjeva, Spiljski concert je dobar potez (valjda naucili od Slovenaca), kako bi se privukli turisti (novac) Ali..........." imali priliku poslušati divu svjetskog glasa".....je ipak malo (puno) pretjerano. Nikako da nam splasne ta megalomanija kad se radidi o bilo cemu iz Hrvatske. Jer da bi bila "diva svjetskog glasa" mislim da bi svijet trebao znati za nju, zar ne? A svijet zna o njoj koliko I o Misi. Hajde molim vas.

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
11:03 22.04.2014.

Povratak u spilje!!

HA
hajduk1966
20:19 12.05.2014.

Malo joj se pocele susiti glasnice,svaka cast prije 10-15 godina,ali ne pretjerivati s natpisima to njoj nije potrebno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije