Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLEVETA

Hanka Paldum dobila spor: nije točno da je mučila zarobljenika u logoru

Hanka Paldum
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
14.02.2017.
u 21:29

"Iako je ova presuda za mene velika satisfakcija, vjerujte mi, bol u duši i sva nepravda koja mi je nanesena, daleko je veća i neizbrisiva"

Megahit zvijezda Hanka Paldum, koja je tužila odvjetnika Duška Tomića i njegovog klijenta Gorana Goluba zbog teške klevete da je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini mučila Gorana Goluba u logoru, dočekala je prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Sarajevu u svoju korist, izvijestila je njezina služba za odnose s javnošću.

Sud je Tomića i goluba obavezao da popularnoj pjevačici na ime naknade štete zbog pretrpljenih duševnih bolova i zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 4.000,00 KM i da joj naknade troškove parničnog postupka.

Tomić je, podsjetimo, zajedno s Golubom 2013. optužio Hanku Paldum da je Goluba kao zarobljenika u logoru Silos na Igmanu, mučila i zlostavljala. Hanka Paldum ih je iste godine tužila zbog klevete i nanesene duševne boli.

- Iako je ova presuda za mene velika satisfakcija, vjerujte mi, bol u duši i sva nepravda koja mi je nanesena, daleko je veća i neizbrisiva. Što sam sve proživjela i pretrpjela od 2013. godine do sada, teško mi je uopće izreći. Od prvog šoka i duboke potresenosti, da bi netko o meni uopće mogao nešto takvo izjaviti, pa do svih gnusnih tekstova i laži koje su mediji o meni plasirali, ove su četiri godine za mene bile zaista teške. Toliko sam patila i trpjela zbog svega što je protiv mene izrečeno. Svatko tko me poznaje odmah mora biti svjestan da su laži koje su protiv mene iznesene nespojive sa mnom, s mojim životnim načelima, moralom, s vrijednostima koje zastupam u život i s mojim cijelim životom - rekla je Paldum.

- Općinski sud u Sarajevu je u obrazloženju prvostupanjske presude istaknuo da je Hanka Paldum oklevetana iznošenjem navoda u medijima od strane Dušana Tomića i Gorana Goluba, čime je čak prekoračen i predviđeni veći stupanj tolerancije u smislu prava na slobodu izražavanja, jer je Hanka Paldum okarakterizirana kao osoba povezana s ratnim zločinom. Pri tome je u obrazloženju prvostupanjske presude navedeno da tuženi nisu iznijeli niti jedan dokaz kojim bi potkrijepili svoje tvrdnje protiv gđe. Hanke Paldum, kada su iznosili takve tvrdnje. Štoviše, Općinski sud je u obrazloženju prvostupanjske presude našao da tuženi u postupku, po mišljenju suda, nisu uspjeli dokazati istinitost svojih tvrdnji - rekla je odvjetnica Hanke Paldum Mirna Delalić.

- Uslijed takvog postupanja tuženih, Općinski sud je zaključio da je došlo do povrede ugleda gospođe Hanke Paldum i utvrdio je da je sve to kod gospođe Hanke Paldum izazvalo stanje golemog stresa, pri čemu je ona trpjela i duševne boli. Pri tome je Općinski sud cijenio i ugled gospođe Hanke Paldum koji uživa u javnosti, koja se u svom dosadašnjem životu i karijeri pokazala dostojnom i moralnom osobom, čiji ugled nikada nije bio upitan, a kako su to pred sudom potvrdili i brojni saslušani svjedoci. S obzirom na to da se radi o prvostupanjskoj presudi, za sve daljnje informacije je neophodno sačekati njenu pravosnažnost - zaključila je odvjetnica.

>> Hanka Paldum doživjela tešku prometnu nesreću: Što se dogodilo? Ne znam...

Komentara 2

AN
ANTIkomunist55
23:22 14.02.2017.

oslobadjajuca presuda u sarajevu cuj to.... ovde kadija tuzi kadija sudi... pravo i pravda u BIH slicna kao u Zimbabveu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije