Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21. porin

Deset nominacija Massimu, slijede ga Oliver i Pipsi

Nominacije za Porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
15.04.2014.
u 23:55

Tko su ovogodišnji dobitnici prestižnog Porina doznat ćemo na svečanoj dodjeli 27. lipnja u Zagrebu.

Objava nominacija za 21. dodjelu diskografske nagrade Porin zapečatila je ljubav između najznačajnije glazbene nagrade u Hrvatskoj i dvojice ponajboljih muških vokala na domaćoj glazbenoj sceni. Massimo, osvajač mnogobrojnih Porina, dobio je najviše nominacija, njih čak deset. 

Oliveru sedam nominacija

Njegov hit „Suze nam stale na put“ nominiran je za pjesmu godine, a s istom skladom ima nominaciju i za najbolju mušku vokalnu izvedbu. Massimo je nominiran i u kategorijama najbolji video broj, najbolji koncertni album, najbolji kompilacijski album, najbolji video program, najbolji aranžman, najbolja snimka, najbolja produkcija, a pjesma „Pravo vrijeme“ koju je otpjevao s grupom Boa nominirana je najbolju vokalnu suradnju. 

Slijedi ga još jedan omiljeni Porinov laureat, Oliver Dragojević sa sedam nominacija s pjesmama s albuma „Tišina mora“. Oliver, između ostalog, ima nominaciju za album godine, najbolji album pop glazbe i najbolju vokalnu izvedbu za pjesmu „Moje lipo“. Šest nominacija pripalo je grupi Pips, Chips & videoclips čiji je album „Walt“ nominiran za album godine kao i za najbolji album rock glazbe, dok je spot za pjesmu „Htio bi da me voliš“ nominiran za najbolji video broj. 

Bore se i Elemental i Gibonni

Kipićima se može nadati i Elemental s osvojene četiri nominacije od kojih su najznačajnije ona za album godine i za najbolji album klupske glazbe za album „U redu je“. Tu su još i Psihomodo pop s tri nominacije za singl „Donna“ nominiranom za pjesmu godine te Gibonni s istim brojem nominacija, dok Parni valjak, Pavel i Lado sudjeluju sa po dvije nominacije. 

- Nominacije su lijepo legle, super ako neka od njih upali. Ove godine je solidna konkurencija, mislim čak bolja nego prošle – izjavio je nakon objave nominacija Davor Gobac. Tko su ovogodišnji dobitnici prestižnog Porina doznat ćemo na svečanoj dodjeli 27. lipnja u Zagrebu.  

>> Arsen Dedić: Još u gimnaziji imao sam svoju prvu, vlastitu klapu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije