Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat na sceni

Danijela Dvornik napala Ninu Badrić zbog pjesme protiv pobačaja

danijela dvornik
Foto: Instagram
1/5
04.02.2016.
u 09:00

Danijela Dvornik žestoko je napala pjesmu grupe Emanuel "Želim živjeti", a pridružile su joj se i Ida Prester i Remi

Pjesma “Želim živjeti”, koju je grupa Emanuel snimila u suradnji s Ninom Badrić, Ivanom i Marijom Husar, sestrama Palić i Alanom Hržicom, izazvala je oprečne reakcije u javnosti.

Dok su neki kazali kako u pjesmi nema ništa sporno jer samo slavi život, drugi su pjesmu nazvali skandaloznom jer promiče zabranu pobačaja.

Dno dna i sumrak Hrvatske

Prva je na Facebooku reagirala Danijela Dvornik koja je pjesmu nazvala “dnom dna i sumrakom Hrvatske”.

– Vjera se koristi za sve i svašta pa i za pridobivanje publike. Nekima od njih možda treba umjetna oplodnja, a s obzirom na novu vladu i njezine zakone, to će biti vrlo problematično. Možda su svoje molitve trebali usmjeriti prema tome, a pobačaj neka ostane ženino pravo i njezina odluka – napisala je Danijela te dodala: – Pogledajte domove napuštene djece, zakone o posvajanju i sporost posvajanja. Sramota! Neka gospoda iz ovog spota odu u Klaićevu, na odjel onkologije, gdje djeca umiru, a da nisu život ni okusila, pa neka ih taj njihov Bog spasi! Da bi se dijete odgajalo, potrebni su uvjeti, posao, stan i sigurna plaća, a toga u Hrvatskoj nema. Neka se ova četvorka iz spota zalaže za to. Licemjerstvo do bola – napisala je Danijela Dvornik.

Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental, rekla je kako je njezin stav da žena treba imati pravo na odabir odavno jasan.

– Voljela bih kad bi moj aktivizam bio tako dobro popraćen kao ovaj – rekla nam je Remi. Reagirala je i Ida Prester, pjevačica grupe Lollobrigida, koja kao i Remi misli da žena treba sama odlučiti. – Mislim da je svim ženama koje su prošle pobačaj to jedno traumatično iskustvo, nijedna ne ide na to jer joj se to baš sviđa. Krajnje je vrijeme da snimimo jednu pjesmu za kvalitetan i obvezan spolni odgoj u školama kako bismo spriječili upravo takve tragedije – kaže Ida Prester.

Radost života

Domagoj Pavin, pjevač grupe Emanuel, i jedan od autora pjesme kazao nam je da je u startu sve krivo shvaćeno jer pjesma nije protiv pobačaja, nego slavi život.

– Sve koji su loše komentirali našu pjesmu pozivam da je još jednom poslušaju pa je možda i shvate. Apsurdna mi je ova tvrdnja da mi vjeru koristimo za pridobivanje publike. Duhovnu glazbu stvaramo već 15 godina, i to ne radimo zbog nekakve osobne promocije, nego zato što prije svega volimo takvu glazbu. Isto misle i naši prijatelji koji s nama pjevaju u pjesmi – kaže Pavin.

Njegovo mišljenje dijeli i Marija Husar Rimac, koja je iznenađena činjenicom da je njihova pjesma neke tako uvrijedila. – Pjesma govori o radosti života i ljubavi. Nismo htjeli nikoga osuditi, nego ohrabriti. Prije svega htjeli smo ohrabriti majke koje se dvoume hoće li pobaciti ili ne. Žao mi je što je pjesma dobila toliko negativnih komentara – rekla nam je Marija Husar Rimac.

>>Bend Emanuel snimio pjesmu "Želim živjeti" s Ninom Badrić, sestrama Husar, Shortyjem i Alanom Hržicom

Komentara 217

Avatar George Bailey
George Bailey
09:05 04.02.2016.

Jadan je onaj kome su autroriteti Danijela Dvornik, Ida Prester i Remi.

RA
rakikaki
09:10 04.02.2016.

Kako se zlo uzbuni kada se brani zivot!

DU
Deleted user
09:20 04.02.2016.

Zašto se prenosi jedno posve nepismeno pismo, jedne posve nebitne osobe? Tko je Danijela Dvornik? Što je to ona učinila? Koja su to njezina djela? Kako se točno može dovest u vezu domove za nezbrinutu djecu i borbu protiv pobačaja?? Kako se može dovest u vezu zakon o posvajanju s borbom protiv pobačaja? Kako se mogu dovesti u vezu bolesna djeca s borbom protiv pobačaja? Ovo pismo po svemu liči na grčevito opravdavanje vlastitih djela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije