Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talentirane glazbenice

Crikveničke rokerice grade karijeru u Nizozemskoj: Najviše nam nedostaje pizza

luminize
Foto: Sander Baks
1/3
19.04.2015.
u 16:43

Žive u Haagu jer su Nizozemci prepoznali njihov glazbeni dar.

Da dobra glazba govori univerzalnim jezikom u cijelom svijetu, dokaz je uspjeh četiriju djevojaka iz Hrvatske, Marcele i Matilde Oroši, Irene Rogović i Tee Mišković okupljene u ženski rock-bend Luminize.

Naime, sve odreda iz Crikvenice su se lani preselile u Haag kako bi bile što bliže svojem produkcijskom timu pa karijeru grade u Nizozemskoj gdje su za Stargate Music snimile dva singla – "Kill it With Love" i novi "Get it back".

Pod ekskluzivnim su ugovorom za Universal Music, a ovaj vikend nakratko stižu kući kako bi na domaćem terenu promovirale pjesme za kojima svjetska publika već ludi.

Tim povodom rekle su nam i kako su nastale: – Marcela i Matilda su sestre, Irena i ja susjede, a spojile smo se u glazbenoj školi. Sve je počelo 2012., u gradu su uvijek postojali muški bendovi pa smo se zapitale zašto ne bismo mi probale kao ženski. U početku je to bio samo hobi pa smo završile i fakultete, ali brzo smo shvatile da se želimo baviti glazbom – kaže Tea.

– Smatrale smo da možemo postići uspjeh i izvan Hrvatske, imale smo prijatelja u Nizozemskoj i on nam je pomogao da se spojimo s našim sadašnjim producentom Holgerom Schwedtom. Nizozemska publika traži kvalitetu, a sudeći po posjećenosti koncerata, dobro nam ide. Uglavnom, u Haagu ima puno pubova s dobrim svirkama, a glazbenici se samo izmjenjuju na pozornici i improviziraju, čega kod nas baš i nema, a sviđa nam se. Grad ima predivnu plažu, živimo minutu hoda od nje. Samo da je više sunčanih dana! Tako da nam tu u Nizozemskoj, osim obitelji i prijatelja, nedostaje više sunca i dobra pizza. Čim sletimo u Hrvatsku, pravac na pizzu! Potom desetak dana intervjua, TV gostovanja i nastupa... A u budućnosti – tko zna. I Nizozemska je premala za nas! – zaključuju djevojke. 

>>Marcela Oroši i Goran Kos pjevaju u finalu HTZ-a, Mark Marku ispao

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Moxa
Moxa
17:45 19.04.2015.

Kad vrijediš netreba ti "region"

Avatar littleMORGEN
littleMORGEN
17:40 19.04.2015.

Bravo cure!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:25 19.04.2015.

Svaka cast. Ali bas kao i u svim ostalim podrucjima, zelis li uspjeti ne mozes ostati u Hrvatskoj. Moras na zapad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije