Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sergej Ćetković

Čekam kad će se netko vjenčati na mom koncertu

SPECIJAL EKRAN 29.06.2015., Zagreb - Sergej Cetkovic, pjevac.  Photo:
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
03.09.2015.
u 17:15

Najpopularniji crnogorski pjevač ove će jeseni održati prvi veliki koncert u Hrvatskoj. Iza njega je 15 godina karijere, pet albuma, i sve više obožavateljica dueti

Nakon objavljenih pet studijskih albuma, uspjeha i titule najboljeg pop pjevača u rodnoj Crnoj Gori, poznati kantautor Sergej Ćetković osvojio je i hrvatsko tržište.

Ove jeseni očekuje ga prvi veliki koncert 7. studenog u Lisinskom, za koji je već prodao više od polovice ulaznica. Većina njegove publike su žene, koje teško mogu odoljeti Ćetkovićevu šarmu. No, Sergej je u sretnom braku i kaže kako mu je upravo supruga najveća podrška.

Kako to da tek sad radite veliki koncert u Hrvatskoj, iako ovdje imate dosta obožavatelja?

– Nekako se nikad nisam žurio što se tiče karijere i koncertnih aktivnosti. Prije nekoliko godina imali smo promociju na kojoj je domaćin bio Tony Cetinski, no nisam radio veliki koncert. Ove godine mi izlazi šesti album, "Moj svijet", a tako će se zvati i velika turneja koja će krenuti upravo iz Lisinskog. Čast mi je što ću biti prvi Crnogorac koji će se pokloniti zagrebačkoj publici u Lisinskom.

Jedan ste od primjera kako se talentom i radom može puno postići. Počeli ste od nule, a sad ste jedan od najpopularnijih pop pjevača u regiji?

– To i je najbolje. Poanta je preskakati stepenicu po stepenicu, jer ako potrčiš i stigneš na cilj prije vremena, više nemaš motivacije. Kažu da na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene od dna. Tako i ja radim polako, i želim da moja karijera traje što dulje.

Cijelo ste vrijeme ostali vjerni stilu mediteranskog popa, kakav u Hrvatskoj njeguje Gibonni?

– Odrastao sam na glazbi Olivera Dragojevića i Kemala Montena. Oni su mi bili glazbeni uzori, a tu je i talijanska glazba, kojoj sam bio naklonjen zbog blizine. Nekako je sve to utjecalo na moj odabir žanra. U to sam utkao i svoje osjećaje. Trudim se da se držim svog puta i ne radim glazbu za potrebe širokih narodnih masa. Od prvog dana, prvog aplauza koji sam dobio u rodnoj Podgorici, stalo mi je da opravdam povjerenje publike. Onog trenutka kad zaboraviš da si tu zbog publike, sve gubi smisao.

Žene su ipak vaša najvjernija publika?

– Od prvog je dana tako. Sjećam se, kad sam imao tri koncerta u beogradskom Sava-centru, bilo je samo nekoliko muškaraca među četiri tisuće žena. Bilo je raznih komentara, no onda su muškarci počeli dolaziti na moje koncerte jer su shvatili da tu ima lijepih i slobodnih žena. Kasnije su se oslobodili pa su ih počeli i prositi na mojim koncertima. Samo da još netko zakaže vjenčanje na mom koncertu.

S druge strane, vi ste u sretnom braku već 16 godina?

– Bogu hvala, u braku sam s prekrasnom ženom koju neizmjerno volim i poštujem. Imamo dvoje prekrasne djece i uživamo u svakom danu.

Posvojili ste obje kćeri. Kako ste se odlučili na taj korak?

– Poslije puno pokušaja da dobijemo svoju djecu, dogodio se trenutak kada shvatiš da su djeca djeca i da život nema smisla ako nisi roditelj. Odlučili smo se na najbolji potez koji smo mogli učiniti. Uopće ih ne doživljavam kao da su usvojene. Moja ljubav prema njima je tolika, kao da su stvarno moje.

Je li bilo teško posvojiti djecu u Crnoj Gori?

– Crna Gora je svakako mala sredina. Tamo sve završava time što će ljudi reći, kako će reagirati. Meni nikad nije bilo bitno mišljenje drugih, nego samo mojih bližnjih. Imali smo veliku podršku naših roditelja. Drago mi je što se poslije nas puno njih odlučilo na taj korak, pogotovo kad se zna da je u Crnoj Gori postotak usvajanja tako mali. To je jako žalosno, ali se i o tom pitanju stvari mijenjaju.

Kako kćerkice gledaju na tatinu karijeru? Prate li vas na koncertima?

– Lola je već počela ići na koncerte i jedva čeka da bude prisutna na nekom od njih. Zna cijeli moj repertoar i često se zna dogoditi da zamalo izađe na pozornicu i traži mi da joj otpjevam neku pjesmu. Mila je još uvijek mala i ne želim je opterećivati. Neka sama otkrije čime se tata bavi.

Lani ste se na Eurosongu plasirali u finale. Mi u Hrvatskoj to posljednjih godina još nismo dostigli...

– Na nama je bio jako težak zadatak, jer lani nije bilo ni Srbije, ni Bosne i Hercegovine, ni Hrvatske. No, u pratećem bendu imao sam prateće vokale iz Hrvatske i Srbije. Na neki način smo mi predstavljali Balkan. Drago mi je što smo ušli u finale i tako ušli u povijest. S druge strane, pjesma se puno slušala i zato sam zadovoljan.

Imate li možda u planu duet s nekim od hrvatskih pjevača?

– Radimo na tome. U svom timu već imam suradnike iz Hrvatske. To su Miroslav Lesić i Peggy Martinjak, koji su producenti i aranžeri nekoliko pjesama na novom albumu. Jako sam sretan zbog te suradnje, koja je prerasla u veliko prijateljstvo. Što se tiče dueta, uvijek su me kritizirali zašto ih nemam. Nisam od onih koji će napraviti duet pod svaku cijenu da bih ga imao u svojoj biografiji. Prije svega tražim dobru pjesmu i dobrog partnera u duetu.

Na novom albumu surađujete i sa švedskim producentima. Kako je došlo do te suradnje?

– Suradnja se dogodila zahvaljujući Eurosongu i Jovanu Radomiru, koji živi u Švedskoj. On me povezao s Thomasom Thornholmom, koji je potpisao pjesmu "Novembar", singl s novog albuma. Njegova produkcija bila je čak i previše moderna za naše prostore tako da sam odmah zvao Mira Lesića, koji ju je malo "ublažio" i potpisao se kao koproducent i koaranžer.

Pričalo se kako ćete biti jedan od sudaca X-Factora? Što je zapelo?

– Bilo je nekih priča, no nikad se nije dogodio ozbiljan sastanak o tom pitanju. Vjerojatno je produkcija odlučila da im je ovo najbolja postava. Nisam inače tip koji bi se promovirao u takvim formatima. Ne mogu biti okrutan prema mladim ljudima. Gledao sam emisiju i mogu samo reći da mi je drago što se pojavilo toliko puno kvalitetnih mladih pjevača. Žalosno je što puno njih neće napraviti neku veću karijeru.

Komentara 1

Avatar ShuPac
ShuPac
07:43 04.09.2015.

Molim lektora da mi pojasni što znači ova rečenica u nadnaslovu ''Iza njega je 15 godina karijere, pet albuma, i sve više obožavateljica dueti''? Unaprijed hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije