Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istinita priča

Balada o Pišonji i Žugi Zabranjenog pušenja i na filmskom platnu

Davor Sučić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
29.01.2015.
u 13:43

Scenarij za film potpisuju frontmen benda Davor Sučić i Vladimir Đurđević, a redateljski je posao povjeren Alešu Kurtu

Kultna pjesma Zabranjenog pušenja “Balada o Pišonji i Žugi” uskoro će zaživjeti i na filmskom platnu, prenosi Depo.ba.

Autor je ove skladbe, objavljene 1987. na albumu “Pozdrav iz zemlje Safari”, Davor Sučić, frontmen Zabranjenog pušenja poznatiji nam i kao Sejo Sexon koji je u pjesmi opisao istinite događaje koji su se u Sarajevu zbivali krajem 80-ih. Scenarij za film i miniseriju uz Seju potpisuje Vladimir Đurđević, koji je prije dvije godine sudjelovao i u stvaranju kazališne predstave, a redatelj filma je Aleš Kurt.

Tijekom sljedeća dva mjeseca filmska ekipa će se baciti u potragu za lokacijama snimanja i odradit će audicije, a navodno već znaju koje glumce žele vidjeti u glavnim ulogama.

Film i miniserija o Pišonji i Žugi bit će moj izraz zahvalnosti svim ljudima koji su nas podržavali sve ove godine i omogućili nam lijep život koji sam vodio putujući i pričajući naše gradske legende. Nadam se da ih nećemo razočarati – izjavio je Sejo za Depo.ba najavljujući ovaj projekt.

 

Komentara 4

CA
cadjo
15:04 29.01.2015.

Sejo... jedan od najvecih licemjera grada Sarajeva

PA
Paton
13:59 29.01.2015.

hahah svi znaju nekog pišonju i žugu to je tak kulturno nasljedstvo nekak

KR
krigger
10:37 30.01.2015.

a kaj vi znate kaj je umjetnik stel reci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije