Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert ljeta u Gradu

Atlantida sa Terezom, Ibricom i klapom oduševila Dubrovnik

atlantida
Foto: Promo foto
1/17
26.08.2015.
u 08:42

Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši svoju pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” ni više ni manje u rock metal izdanju.

Ono što se sinoć dogodilo mnogim Dubrovčanima zasigurno će ostati dugo u pamćenju. Bajkovita Orsula ugostila je „Dubrovačku scenu u malom “ koja je složno proslavila 25 godina rada rock banda Atlantide! Dubrovačkim rockerima na sceni su se pridružili Tereza i Ibrica Jusić, a etno zvukovi sa klapom Fortuna raširili su se preko Orsule prema Gradu i moru. Jedno je sigurno Dubrovnik dugo nije vidio ovakav spektakl.

U svojoj obljetničkoj godini Atlantida je svojim sugrađanima na sam dan zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara pripremila “Takvu noć” o kojoj će se dugo pričati. Tjednima se već brujalo da će na pozornici Orsule uz samu Atlantidu nastupiti i najpoznatija imena iz Grada: Tereza i Ibrica Jusić i to u rock ruhu, te klapa Fortuna koja je donijela etno zvukove.

Još kao dječaci sa nepunih 15 godina članovi Atlantide počeli su u garaži držeći se tada rock metal sounda, da bi kasnije kada im se pridružio Davor Erceg nekadašnji vokal Crne udovice malo zvuk preradili u pop rock izričaj pridodajući mu ostale žanrove. Upravo je i to čar live nastupa Atlantide-na jednom koncertu vidjeti pravi mix žanrova.
Uz klapu Fortuna i Ivu Letunića na lijerici izveli su sa etno notama “Sami u kamenu “. Kako šansona zvuči u rock izdanju gledatelji su imali prilike vidjeti u duetu sa Ibricom Jusićem u pjesmi “Lutam pod oblacima“ koji je kao i obično doveo i svog psa na pozornicu.

Vrhunac večeri je bio kada je na pozornicu stupila diva Tereza Kesovija zapjevavši svoju pjesmu “Što je ostalo od ljubavi” ni više ni manje u rock metal izdanju. Terezin jaki glas stopio se sa žestokom svirkom Atlantide i oduševio sve prisutne, a upravo taj singl naći će se na njenom sljedećem albumu i albumu Atlantide. Na sam bis Atlantida je sa gostima još jednom izašla pred oduševljenu publiku i ponovno s pjesmom „Sami u kamenu“ koja je prešla u tradicionalnu „Zelenu naranču“ etno- rock notama završila ovu čarobnu večer. Sa „Lađama“ su otplovili dugo u sjećanje svih prisutnih na Orsuli.

„Dubrovnik u malom“ žestoko je proslavio srebrni pir Atlantide na oduševljenje mnogih gledatelja koji će zasigurno svima onima koji nisu bili na koncertu reći: “Bilo je ko u priči!

>>U šibenskom klubu Inside nastupaju Atlantida i Silente

>>Dubrovački rockeri iz Atlantide predstavljaju novi singl 'Samo tren'

Komentara 2

Avatar Dameanu
Dameanu
04:52 27.08.2015.

Tere? carica si!

KR
krtica
02:42 27.08.2015.

pa kad se je ova vratila iz belgrada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije