Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legenda

Arsen Dedić: Još u gimnaziji imao sam svoju prvu, vlastitu klapu

arsen
Foto: Anto Magzan/Pixsell
26.03.2014.
u 14:38

– Pratim sve što rade i mislim da su vrhunska klapa. Ne nastupam baš često i čak to nerado činim, ali za Cambi ću napraviti iznimku, otvoreno je priznao glazbenik. Na koncertu će izvesti tri pjesme, a nada se i punoj dvorani.

Provjeren recept za dobru zabavu koja vrvi emocijama dalmatinska je pjesma usred Zagreba. Takav spektakl u petak priprema i klapa Cambi koja će održati koncert u maloj dvorani Doma sportova.

Autorska večer u Omišu

Osim njihovih velikih hitova kao što su “Od zipke do križa” i “Triban te”, sve posjetitelje koncerta pjesmom će počastiti i gosti klape Massimo Savić i Arsen Dedić. Poznati šibenski kantautor od djetinjstva gaji simpatije prema klapama. – Još od školskih dana u mom Šibeniku vezao sam se s klapama, a u gimnaziji sam imao i vlastitu. Tijekom cijele svoje karijere surađivao sam s mnogim klapama, ponajviše s Maslinom i Brodaricom, kaže Arsen. Napisao je toliko klapskih tekstova da je u Omišu, na najpoznatijem festivalu klapa, imao autorsku večer. U svim tim suradnjama klapu Cambi izdvaja kao svoj zadnji veliki predmet interesa.

Djeca su svetinja

– Pratim sve što rade i mislim da su vrhunska klapa. Ne nastupam baš često i čak to nerado činim, ali za Cambi ću napraviti iznimku, otvoreno je priznao glazbenik. Na koncertu će izvesti tri pjesme, a nada se i punoj dvorani. O sveopćoj pomami za klapskim pjesmama kaže:  Zadnjih godina čini mi se da je više klapa nego Dalmatinaca. Čak sam jednom možda malo grubo rekao da je trenutačno u modi strahovlada klapa. Zbog tako velikog broja malo je onih pravih kao što je Cambi.

Od svih klapskih pjesama najdraža mu je “Da mi nije moje dice” klape Maslina. – Tu pjesmu volim jer su mi moja djeca, sin, kći i unuke svetinja, ističe Arsen.

>>Veliki koncert klape Cambi uz Massima i Arsena Dedića

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
16:35 26.03.2014.

Jednu stvar mu jako zamjerim ,kad je gostovao negdje u vojvodini pohvali je i rekao kako je tu sve uređeno a koko je u ZG prljavo . Pa zar nezna koliko štete su nam napravili ti iz vojvodine a mimi na njih nismo bacili ni kamen Halo Arsene?.

ĆA
ćaćaća
15:16 26.03.2014.

arsenije i simo :)))

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
16:30 26.03.2014.

To što voli svoju porodicu isto se snjime slažem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije