Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavel nominiran za Porina

Antonia Matković: Od back vokala do nominacije za pjesmu godine

antonia matković
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
1/5
21.04.2014.
u 14:25

Naći se s Massimom i Psihomodom koji su u istoj kategoriji njoj je već kao da su dobili Porin

U taboru grupe Pavel u utorak navečer poslije objave nominacija za ovogodišnji Porin slavilo se kao da je prestižni kipić već na njihovoj polici.

Pavel je sa svojim najnovijim singlom “Čuvaj me” zaradio nominaciju za pjesmu godine, čime je na tu pjesmu pečat uspjeha stavila i struka.

Priča o ružnom pačetu

Publika je singl kojim najavljuju treći album već prepoznala zbog čega je već mjesecima u vrhu glazbenih lista. Veselje koje je zavladalo u grupi najbolje je opisala Antonia Matković, glavni vokal u pjesmi “Čuvaj me”.

Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Naći se u košu s Massimom i Psihomodo popom koji su nominirani u istoj kategoriji nama je već kao da smo dobili Porin. Nekako smo sigurni da ga zapravo nećemo dobiti pa smo se već naslikavali s tuljkom u kojem smo dobili papir o nominaciji kao da je riječ o kipiću – kaže 25-godišnja Antonia i dodaje da se nominaciji nisu nadali.

Osim u kategoriji pjesme godine, Pavel je nominiran i za najbolji aranžman za pjesma “Čuvaj me” koja je imala priču nalik bajci o ružnom pačetu.

U bendu smo odmah bili zadovoljni pjesmom, ali nakon izvođenja na Zagrebfestu, na nju nije bilo reakcija publike pa smo čak razmišljali da uopće ne snimimo spot.

– U bendu smo odmah bili zadovoljni pjesmom, ali nakon izvođenja na Zagrebfestu, na nju nije bilo reakcija publike pa smo čak razmišljali da uopće ne snimimo spot. No s vremenom, valjda na drugo slušanje, ljudima je ušla u uho pa smo ipak snimili spot – ističe Antonia. Bendu se priključila prije dvije godine, prvo kao back vokal.

– Tijekom studiranja sam s jednim glazbenikom nastupala po restoranima. Čuo nas je Aljošin prijatelj i preporučio nas. Aljoša je baš tada tražio back vokal s kojim će nastupati na koncertima – domeće Antonia. Iako su u bendu sve dečki kojima se usto pridružila naknadno, kaže da je drže kao kap vode na dlanu. Pjevanjem se bavi još od djetinjstva.

– Kao sve splitske djevojčice, tako sam se i ja odmalena bavila plesom i pjevanjem. U srednjoj školi zavoljela sam umjetnost te upisala Likovnu akademiju – kaže pjevačica. Završila je za restauratora slikarstva i trenutačno je na stručnom osposobljavanju.

– Mojih je 1600 kuna mjesečno i nakon toga mogu sretna pjevati – smije se Antonia pa nastavlja:

– Roditelji su htjeli da upišem nešto konkretnije, nisu htjeli da budem samo slikarica. Kao i većina zaziru od posla slobodnog umjetnika pa sam zato upisala restauraciju. U 2014. sudbina svih 25-godišnjaka je da traže posao, ali vjerujem da će se već nešto naći.

Nedostaje joj Split

Osim što se bavi pjevanjem, Antonia je glumila i u nekim spotovima, povremeno radila kao model, a pojavila se na malim ekranima u seriji “Loza”.

– Bila je to sporedna uloga, igrala sam tajnicu, ali je mjesec dana snimanja bilo divno iskustvo. Nakon toga sam imala ambiciju upisati glumu, ali je želja splasnula. Shvatila sam da ne bih mogla žonglirati između toliko stvari – kaže Antonia koja će uskrsne praznike iskoristiti za odlazak u rodni Split.

– Četiri mjeseca nisam bila doma i sad sam već malo luda. Nedostaje mi obitelj i društvo premda sam se u Zagrebu dobro snašla. Tu mi je i seka koja je nedavno rodila pa mi je nećakinja sada glavna tema. Svima pričam o njoj – kaže nježno Antonia.

>>Deset nominacija Massimu, slijede ga Oliver i Pipsi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije