Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimili pjesmu 'Ljubav'

Aleksandra Kovač: Marko Tolja glasom prenosi najistančanije emocije

Aleksandra Kovač
Foto: Miloš Nadaždin
1/3
08.02.2016.
u 14:00

Aleksandra Kovač i Marko Tolja suradnju su dogovorili na RetrOpatijskom festivalu, na kojem su oboje nastupali i shvatili koliko su slični

Ovogodišnje Valentinovo donosi nam novu glazbenu suradnju i romantičnu pjesmu „Ljubav“ u izvedbi Aleksandre Kovač i Marka Tolje. Prekrasna balada koju je napisala i orkestrirala Aleksandra Kovač ujedno je i prva pjesma s njezina nadolazećeg albuma, na kojem će se naći najljepše pjesme koje je ova cijenjena autorica pisala za neke od najvećih glazbenih imena u regiji.

Hvaljena autorica

Aleksandra je posljednjih petnaest godina prisutna na hrvatskom tržištu kao autorica zapaženih pjesama u izvedbi Nine Badrić, primjerice „Poljubi me“, „Vjetrenjače“, „Vječita ljubav“, ali i onih za Gorana Karana, Borisa Novkovića, Ivanu Kindl, Jacquesa Houdeka i drugih. Široj javnosti u Hrvatskoj Aleksandra je najpoznatija kao jedna od mentorica popularnog showa X Factor, koji smo lani gledali u programu RTL-a.

Zvuk koji će dominirati na novom albumu nastavlja tradiciju bogatih orkestralnih aranžmana koje smo imali priliku čuti na njezinim pjesmama „Idemo dalje“, „Jedna žena“, „U šaci me imaš”.

Videospot za pjesmu „Ljubav“ produkcijski potpisuje RA produkcija. Uz vrhunsku fotografiju i bogatu scenografiju, uspjeli su dočarati zaraznu energiju punu osmijeha, šarma i iskrenih simpatija kroz priču o najvećoj ljubavi koja se događa samo jednom u životu.

Iskrene emocije u pjesmi

– Već dugo želim snimiti duet s pjevačem s naših prostora. Kada sam čula Marka uživo na RetrOpatijskom festivalu, na kojem smo oboje nastupali, odmah sam znala da je on glazbenik koji odgovara mojem senzibilitetu i koji svojim upečatljivim glasom može prenijeti najistančanije emocije.

Brzo smo dogovorili suradnju i snimili vokale u MPA studiju u Zagrebu, u kojem redovito održavam svoje vokalne seminare „Pjevajte s Aleksandrom“. Za zvuk i produkciju, kao i do sada, bio je zadužen jedan od najboljih producenata u regiji Roman Goršek. Iskreno me veseli što će hrvatska publika imati priliku upoznati moj rad i ovog puta mene u ulozi glazbenice, a ne samo u ulozi autorice i aranžerke. Nadam se da će iskrene emocije ove pjesme pronaći put do svih koji žive za ljubav i kojima je ona potrebna – izjavila je Aleksandra Kovač.

S njom se složio i Marko Tolja, koji je oduševljen suradnjom s Aleksandrom Kovač. – Beskrajno sam sretan što mogu biti dio ovako lijepe pjesme i priče. Aleksandrin rad pratio sam i prije i bio sam jako iznenađen i ponosan kada me pozvala da s njom otpjevam ovu divnu pjesmu. Super je osjećaj kada sasvim spontano naletiš na nekoga tko ima isti glazbeni senzibilitet i poglede na umjetnost kao ti. Po tom pitanju Aleksandra i ja u potpunosti smo na istoj valnoj duljini i savršeni smo primjer da u glazbi ne postoje ni granice ni godine ni zadane norme koje nam trendovi nalažu.    

>>Aleksandra Kovač: Odsjekle bi mi se noge da moram pjevati pred Arethom Franklin

Komentara 3

GR
grodar
14:24 08.02.2016.

Staaaa tolja? Idem povracat

MS
mihaela.stipicic
20:01 01.03.2016.

ma jel ovo melodija iz nekog crtića? aladin ili tako nešto?

NI
Neovisna Istra
15:24 08.02.2016.

Ajmo nacionalisti........Na ovu divnu curu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije