Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Izabrane najbolje hrvatske inovacije i inovatori

croenergo.eu
Foto: croenergo.eu
PR
Autor
PR članak
16.11.2013.
u 09:00

Na završnoj svečanosti 38. Hrvatskog salona inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA i 9. Izložbe inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR koja se večeras održala u kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma tradicionalno su dodijeljene nagrade najistaknutijim hrvatskim inovatorima.

INOVA Grand Prix - nagrada Nikola Tesla za najbolju hrvatsku inovaciju pripala je Slobodanu Rajiću iz tvrtke Telecor Zagreb d.o.o. za projekt "Gumeni putni prijelaz DR-1", dok je INOVA GRAND PRIX (treća nagrada) pripala Aniti Bušiću i Tomislavu Bronzinu iz tvrtke Citus d.o.o. za projekt "Bodyrecog: Prepoznavanje i analiza proporcija ljudskog tijela".

Zagreb Grand Prix Exhibitor Award - nagrada za najbolju inovaciju po izboru izlagača - pripala je autoru Vjekoslavu Majetiću iz tvrtke DOK-ING d.o.o. za projekt "Električni automobil LOOX".

Nagrada Gradonačelnika Grada Zagreba dodijeljena je tvrtki HEP Opskrba d.o.o. , članici HEP Grupe, pod vodstvom direktorice Tine Jakaše, a za projekt "Infrastrukturni projekt HEP Grupe - Mreža punionica "ELEN" za električne automobile".

Nagradu INOVA za najboljeg hrvatskog izlagača dobila je grupa autora - doc.dr.sc. Jana Žiljak-Vujić, prof.dr.sc. Vilko Žiljak, doc.dr.sc. Ivana Stanimirović-Žiljak i prof.dr.sc. Klaudio Pap s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu za projekt "IRD-mark metoda zaštite ispisa dokumenata i poštanskih maraka", dok je nagradu INOVA za najbolji hrvatski izložak dobio samostalni inovator Darko Dobošić za projekt "Detektor krvi".

Nagradu INOVA za najbolju udrugu članicu Hrvatskog saveza inovatora dobila je Hrvatska udruga inovatora poduzetnika - Osijek, dok je nagradu INOVA za najbolju udrugu mladih inovatora članicu Hrvatskog saveza inovatora dobila Udruga inovatora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Za prvu damu hrvatskog inovatorstva proglašena je Ivana Legović, dok je najboljim mladim izlagačem ovogodišnje INOVA-e proglašen Marin Kovačić za projekt "3U1 - fotokolorimetar, turbidimetar i nefelometar [3U1 - FTN]".

Nagrada INOVA za najbolju ekološku inovaciju pripala je grupi autora sa Sveučilišta u Zagrebu - Građevinskog fakulteta i tvrtkama Beton Lučko d.o.o., Knauf Insulation d.o.o. i Eurco d.d., pod vodstvom prof.dr.sc. Ivane Banjad Pečur, za projekt "EKO-SANDWICH: Održivi predgotovljeni fasadni panelni sustav od recikliranog agregata", dok je nagrada INOVA za najbolju inovaciju u znanosti pripala je Gordanu Laucu iz tvrtke Genos d.o.o. za projekt "Genetički testovi za personalizirani pristup prehrani i vježbanju".

Nagrada INOVA za najbolju inovaciju u sportu i rekreaciji pripala je samostalnom inovatoru Marku Matendi za projekt "VISIOBIKE", dok je nagrada INOVA za najbolju inovaciju u kozmetici pripala Meliti Pavlek Moćan iz tvrtke Cosmel d.o.o. za projekt "MELLI CREAM".

Nagrada INOVA za najbolju inovaciju u turizmu pripala je mr.sc. Mariji Dejanović, direktorici Turističke zajednice grada Nina, za projekt "Mreža pješačkih staza na kraljičinoj plaži i lokalitetu ljegovitog blata".

INOVA - nagrada dobrodošlice za 1. organizirani nastup pripala je Udruzi inovatora Zadarske županije, dok je nagrada INOVA za najbolji inventivni suvenir pripala samostalnoj inovatorici Almi Dubravčić za projekt "Long Life for Umbrela".

38. Hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem - INOVA te 9. Izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova - BUDI UZOR od 12. do 17. studenog 2013. godine održali su se u organizaciji Hrvatskog saveza inovatora, Saveza inovatora Zagreba i tvrtke TERA-Tehnopolis, suorganizaciji Saveza riječkih inovatora, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije, Hrvatske udruge inovatora-poduzetnika te Saveza za energetiku Hrvatske, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, svjetskim pokroviteljstvom World Invention Intellectual Property Association-a te supokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Riječ je o najvećem salonu inovacija u Hrvatskoj na kojem se predstavilo više od 550 inovacijskih dostignuća međunarodnih i domaćih inovatora te na kojem su sudjelovali predstavnici 31 inozemne delegacije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?