Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKA DRŽAVA

Twitter suspendirao 125.000 računa zbog povezanosti s terorizmom

Twitter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.02.2016.
u 11:21

"Osuđujemo upotrebu Twittera za promicanje terorizma"

Twitter je od sredine 2015. suspendirao 125.000 računa povezanih s terorizmom, većinom s tzv. Islamskom državom, objavila je jučer ova društvena mreža.     

"Osuđujemo upotrebu Twittera za promicanje terorizma, a Pravila na Twitteru jasno navode da ovaj tip ponašanja, ili bilo kakve nasilne prijetnje, nisu dopuštene u našem servisu", navodi ova mreža. "Kao što se priroda terorističke prijetnje promijenila, tako se mijenja i naš rad u ovom području".

Posljednjih mjeseci Twitter se našao na udaru kritike dužnosnika i sigurnosnih stručnjaka zbog propusta da onemogući korištenje svog servisa mikroblogova za novačenje i promidžbu terorističke organizacije.

Prema procjenama Brookings Institution za 2014. pristaše Islamske države kontrolirali su najmanje 46.000 Twitter računa.

>> Belgijci zbog policijske akcije zatrpali Twitter fotografijama mačaka

>> Šefovi Applea, Facebooka i Twittera s američkim dužnosnicima raspravljali o borbi protiv ISIL-a

Komentara 2

MA
marsovac
13:10 06.02.2016.

kad ce to napraviri VL sa ovim provokatorima iz pete kolone, koji nas svaki dan sa proruskim i prosrpskim glupostima i primitivizmom bombardiraju.

DU
Deleted user
15:45 07.02.2016.

te i takove novine ne citam vise kodvas ima uskok posla jos od privatizacije i pranja novca savka 2 tjedna koji se iznosi iz hrvatske za austriju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije