Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATEMATIČAR

Toni Milun objašnjava: doznajte imate li pravo na povrat poreza u 2016. godini

Toni Milun
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
22.02.2017.
u 10:55

Milun je na YouTubeu objavio upute za poreznu prijavu i povrat poreza

Toni Milun popularni je matematičar koji je osvojio javnost svojim videoinstrukcijama u kojima na jednostavan i zabavan način objašnjava složene stvari koje muče mnoge.

Ovaj put na YouTubeu je objavio upute za poreznu prijavu i povrat poreza. Pogledajte snimke i doznajte imate li pravo na povrat poreza u 2016. godini.

U prvom videu Milun objašnjava kako podijeliti porezni odbitak za jedno dijete, a u drugom za dvoje djece.

 

 

Milun objašnjava kako je nakon HRT-ove emisije Financijalac u kojoj je obradio temu povrata poreza dobio puno upita građana koje zanima imaju li pravo na povrat. Stoga se u ovim videima malo podrobnije bavi tom tematikom.

– Ako ste bili zaposleni tijekom 2016. nepunu godinu dana, možda osam, devet mjeseci, najvjerojatnije imate pravo na povrat poreza. Ne trebate ništa popunjavati, nikakve papire. Porezna to vidi. Isto tako, ako ste radili više poslova, mijenjala vam se plaća, možda imate pravo na povrat poreza, a možda nažalost morate doplatiti neki porez – ne znamo, ali Porezna sve to vidi - kaže Milun.

Međutim, dodaje, postoji nešto što Porezna ne vidi, pa u ovim videima objašnjava imate li pravo na porez ako imate djecu ili niža primanja od prosjeka.

>> Hrvatski profesor pretvarao se da je klijent pa se zgrozio nepismenošću bankara

>> Matematičar Toni Milun: 'Političari, koristite naše usluge da se manje sramotite pred kamerama'

Komentara 3

NO
nonasur
11:10 22.02.2017.

Bravo za g. Miluna! Minus poreznoj jer je ovo njihov posao - da na jednostavan i susretljiv nacin objasne poreznim obveznicima kako ispravno popuniti poreznu prijavu. Možda da dodatno smanjimo poreze kad ionako ne rade svoj posao? Gradjani RH nemaju viškove novca za poreznike koji me rade svoj posao.

CH
Challenger
11:20 22.02.2017.

Bio mi je simpatičan ali otkad je počeo reklamirati banke ide mi na živce!! Prodana duša!!

Avatar dott980
dott980
12:28 22.02.2017.

miluna za gradonacelnika splita!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije