Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Može dobiti više?

Ovaj je mladić odbio 3 milijarde dolara od Facebooka!

Evan Spiegel
Foto: screenshot/youtube
15.11.2013.
u 17:24

Facebook je navodno ponudio više od tri milijarde dolara za kupnju tvrtke Snapchat koja ima mrežu za fotografije i poruke popularnu među mlađom populacijom.

Facebook je navodno ponudio više od tri milijarde dolara za kupnju tvrtke Snapchat koja ima mrežu za fotografije i poruke popularnu među mlađom populacijom, piše USA Today.  

U posljednje vrijeme mnogo se govori o tome da popularnost najpoznatije društvene mreže pada među mlađom populacijom. Tvrtku Snapchat iz Los Angelesa osnovao je 23-godišnji Evan Spiegel. Iz Facebooka su na pitanje o ponudi kazali da ne komentiraju tračeve i spekulacije.

Zuckerberg prvo nudio milijardu dolara

Da je Spiegel, zajedno sa svojim partnerom 25-godišnjim Bobbyjem Murphyjem, pristao na ponudu, bila bi to dosad najskuplja Facebookova kupnja. Već je prije Zuckerberg navodno za tvrtku ponudio milijardu dolara, ali je i tada, kao i sada, bio odbijen. Korisnici Snapchata mogu snimiti i uređivati fotografije i snimke i slati ih prijateljima. Dvije godine nakon pojave Snapchata svakog se dana putem njega pošalje više od 350 milijuna fotografija i snimki. 

Ponuda je stigla u trenutku kada su objavljeni podaci da tinejdžeri provode sve manje vremena na Facebooku. Zuckerberg je prošle godine kupio Instagram za milijardu dolara, a to su mnogi procijenili obrambenim potezom kojim su "zgrabili" aplikaciju s fotografijama popularnu među mladima. 

Mreže za razmjenu poruka, kao što je Snapchat, rastu iznad svih očekivanja. Kineska mreža WeChat prikupila je više od 400 milijuna korisnika u manje od dvije godine. Investitori su dosad u Snapchat uložili oko 73 milijuna dolara. 

>>'Obitelj misli da ću postati ovisan o Facebooku'

>>Ove Facebook-statuse definitivno morate prestati objavljivati

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria1
14:09 20.11.2013.

To je jedan od generacije 'slučajnih milijardera'. Mladi, nadobudni, ego veći od neba. Naravno ne razumiju posao u tim godinama ali sreća se poigrala sa njima. No što je u pozadini. Snapchat je slanje slika koje 10sec nakon pregleda nestanu.nu. Zbog toga ga koriste uglavnom tinejdžeri za 'sexting' tj slanje polugolih slika koje nestanu. Istina svaka slika može se snimiti sa print screen ali to ionako nema veze. Firma nema nikakav poslovni model ali ni to nema veze. Ono što ima veze je da firmu napumpavaju VC investitori lukavom igrom po medijima želeći stvariti čim veći profit. Pokušavaju sa mnogima a negdje im uspije. Na kraju će pokupiti profit i idemo dalje na sliedeće pumpanje. Dokle? Sve dok ima ovaca koje ulažu u fondove. A koliko vidimo uvijek se nađe takvih ovaca u izobilju. Sve jao i prije 500 godina, igra pohlepe, sreće, naivnosti itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije