Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI PREDSJEDNIK

Obama dao intervju zvijezdama YouTubea

Barack Obama
Foto: Screenshot Youtube
1/2
23.01.2015.
u 11:40

Obamu su u Bijeloj kući osobno intervjuirala tri autora videa s YouTubea s puno sljedbenika

Američki predsjednik Barack Obama dao je nekonvencionalni intervju za megapopularni videoservis YouTube s ciljem promoviranja važnosti društvenih mreža u komunikaciji političara i javnosti. Obamu su u Bijeloj kući osobno intervjuirala tri autora videa s YouTubea s puno sljedbenika – Bethany Mota, Hank Green i GloZell Green, a korisnici su mogli predlagati pitanja putem društvenih mreža.

Američkom predsjedniku postavljali su uglavnom pitanja o važnim temama, kao što su borba protiv terorizma, odnosi s Kubom, obrazovanje i zdravstveno osiguranje u SAD-u. Green je Obamu zamolio da mu se potpiše na fotografiju na kojoj drži račun od 5 dolara za recept koji ga je prije koštao 1100 dolara.

– Mnogi vaši mladi gledatelji koji nemaju kronična oboljenja misle "što će mi to" – dok se nešto ne dogodi – objasnio je Obama dobrobiti zdravstvenog osiguranja.

S druge strane, u intervjuu nije nedostajalo gafova i pomalo blesavih pitanja. Tako je GloZell Obaminu suprugu Michelle nazvala prvom suprugom umjesto prvom damom, dok je Mota predsjednika upitala koju bi supermoć volio imati.

 – Letenje djeluje prilično cool... – odgovorio je Obama, dodajući i da bi volio govoriti sve jezike na svijetu.

Cijeli intervju možete pogledati ovdje:

 

>> YouTube i HDS ZAMP sklopili ugovor, glazbenicima prihodi od reklama

>> Gangnam Style na YouTube pogledan više od 2,15 milijardi puta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije