Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENI?

Novo istraživanje: Odmor od Facebooka na tjedan dana povećava šansu za veće zadovoljstvo u životu

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
23.12.2016.
u 10:01

Prosječni ispitanik ima 34 godina, 350 prijatelja na Facebooku i provodi sat vremena na toj društvenoj mreži

Jeste li se ikada osjećali da vam je dosta Facebooka i da ga želite ugasiti? Novo istraživanje pokazuje da bi "pauza" od te društvene mreže mogla imati pozitivne posljedice po vaše blagostanje i zadovoljstvo životom.

Kako prenosi Guardian, znanstvenici Sveučilišta u Kopenhagenu utvrdili su da su učinci posebno pozitivni kod ljudi koji na Facebooku promatraju druge, a nisu toliko aktivni. Napuštanje Facebooka na jedan tjedan također pomaže onima koji ga puno koriste te onima koji zavide svojim prijateljima.

Istraživanje je provedeno na 1095 ljudi, od kojih su 86 posto žene. Prosječni ispitanik ima 34 godina, 350 prijatelja na Facebooku i provodi sat vremena na toj društvenoj mreži.

Autor istraživanja Morten Tromholt kaže da su rezultati također pokazali da promjena u ponašanju može biti pozitivna – na primjer, kada česti korisnici smanje vrijeme koje provode na Facebooku ili kada se oni koji samo promatraju druge aktivnije uključe. Međutim, dodaje da je ponašanje teško promijeniti, pa je u tom slučaju potpuno privremeno napuštanje bolja opcija.

>> Novo istraživanje pokazalo: Korisnici Facebooka žive dulje

>> Milenijalci više vole čitati vijesti nego ih gledati na videu

Komentara 1

Avatar pozor
pozor
13:04 23.12.2016.

Brisi fejs i bit ces sretan vjecno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije