Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne možete se skriti

Novinar upisao svoje ime u Google i šokirao se što je vidio

Google
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.05.2015.
u 08:39

Kada upišete Alex Hern u Google Maps, tražilica izbaci lokaciju puba u kojem često igram igru Netrunner

Od Googlea se ne možete skriti. Novinar Guardiana Alex Hern šokirao se kada je u Google Maps upisao svoje ime i prezime.

"Kada upišete Alex Hern u Google Maps, tražilica izbaci lokaciju puba u kojem često igram igru Netrunner", napisao je Hern na svom profilu na Twitteru.

Tim su putem krenuli i mnogi čitatelji Guardiana. Šokirali su se kada su shvatili koliko internetski div Google, poput Velikoga brata, zna o njihovim kretnjama i navikama.

>>Google Maps na upit 'crnčugina kuća' prikazivao Bijelu kuću

>>Na Google Mapsu se pojavila bizarna slika, iz Googlea poručuju: Radimo na uklanjanju!

Komentara 17

Avatar Azriel
Azriel
10:27 24.05.2015.

nema to veze ni sa PC ni sa browserom nego smartphoneom

DU
Deleted user
10:39 24.05.2015.

pa normalno kada imaju ukljucen "location" pa im se zna svaki trag gdje idu. Na koliko sam samo ljudi naisao koji koriste 3G ali im je sve ukljuceno i WiFi, location/GPS, bluetooth itd koji im uopce ne trebaju jer ne koriste a bateriju trosi i kasnije se pitaju kako to da se zna gdje su i sta rade

AN
anticenzura
10:12 24.05.2015.

Postoji i anonimna navigacija na browseru, ocito da je doticni ne zna ukljuciti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije