Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIJELJENA DRŽAVA

Komentar koji savršeno opisuje zašto su mladi Britanci užasnuti rezultatom referenduma

brexit
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.06.2016.
u 19:19

"Može li mi netko reći kada je prevladavajuća kultura antiintelektualizma dovela do ičeg drugog osim zatucanosti?"

Referendum o izlasku iz Europske unije podijelio je Veliku Britaniju. Među 48 posto građana koji su glasovali protiv Brexita mnogo je mladih, koji su svoje ogorčenje rezultatom izrazili na društvenim mrežama.

Među onima koji je šokiran i razočaran je i izvjesni Nicholas, čitatelj Financial Timesa, čija se izjava u anketi proširila Twitterom. On je rekao da su se dogodile tri tragedije.

– Prvo, radnička klasa glasovala je su za ostanak jer je ekonomski zapostavljena i ona će kratkoročno najviše trpjeti. Jednostavno su zamijenili jednu udaljenu i nedostižnu elitu drugom. Drugo, mlađe generacije izgubile su pravo na život i rad u 27 drugih država. Nikad nećemo spoznati puni opseg izgubljenih prilika, prijateljstava, brakova i iskustava koje će nam biti oduzeti. Slobodu kretanja oduzeli su nam naši roditelji, ujaci i djedovi, zadajući udarac generaciji koja se već utapala u dugovima naših predaka. Treće i možda najznačajnije, sada živimo u postčinjeničnoj demokraciji. Kada su se činjenice suočile s mitovima, bile su beskorisne kao meci koji se odbijaju o tijela izvanzemaljaca u romanu HG Wellsa. Kada je (konzervativni zastupnik) Michael Gove rekao da je Britancima dosta stručnjaka, bio je u pravu. Ali, može li mi netko reći kada je prevladavajuća kultura antiintelektualizma dovela do ičeg drugog osim zatucanosti? – komentirao je Nicholas.

Komentara 9

CU
cungalunga
19:55 24.06.2016.

Mladi ljevičari na aparatima ( podsjećaju na ekipu sa Filozofskog kod nas ). Previše vremena su na Facebook-u pa nemaju pojma o životu. Vjeruj mi da oni '41 ne bi uspjeli Wehrmacht zaustaviti hehehe Čestitke Britancima! :)

MA
Manolo46
20:01 24.06.2016.

Prvo, na referndumu su glasali svi Britanci a ne samo Englezi. Drugo, Škoti, Sjeverni Irci i Velšani bili su protiv izlaska. Treće, britanski državljani iz bivših kolonija bili su protiv. I kad se sve to zbroji, negdje 99% čistih i pravih Engleza, starosjedilaca, bjelaca glasalo je za odlazak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije