Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digital Shadow

Količina podataka koje Facebook zna o vama zastrašujuća je

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.04.2014.
u 16:34

Digital Shadow pokrenut je u sklopu marketinške kampanje za novu Ubisoftovu igru Watch Dogs

Digital Shadow omogućuje ljudima da saznaju koliko točno Facebook zna o njima.

Riječ je o stranici pokrenutoj u sklopu marketinške kampanje za novu Ubisoftovu igru Watch Dogs, koja bi trebala biti predstavljena 27. svibnja, prenosi Huffington Post. Korisnik se treba ulogirati preko Facebooka, što softveru omogućuje da pristupi njegovu računu na toj društvenoj mreži i na temelju informacija napravi opsežan dosje.

Među informacijama koje Digital Shadow predstavlja korisnicima jest popis prijatelja s kojima najviše komuniciraju, razdoblje najveće aktivnosti na Facebooku, pa čak i mogući iznos plaće izračunat na temelju obrazovanja i zanimanja. Aplikacija je tematski povezana s igrom Watch Dogs, pa su podaci predstavljeni kao da je riječ o dosjeu za ubojicu kojemu ste vi meta. Iako je riječ tek o marketinškoj kampanji za igru, Digital Shadow mogao bi ljude navesti da se zamisle o podacima koje dijele na Facebooku.

Nažalost, čini se da je Digital Shadow barem zasad dostupan samo na području SAD-a, pa se hrvatski i ostali korisnici Facebooka ne mogu u to sami uvjeriti.

>> Igranje Watch Dogsa trajat će i do 100 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije