Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Hrvati sa svojim šefovima ne žele biti prijatelji na Facebooku

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
12.02.2016.
u 09:23

Ispitanici u anketi izjavili su da svoje privatne profile na toj društvenoj mreži ne koriste za poslovne sadržaje

Više od polovice ispitanih zaposlenika u Hrvatskoj, točnije njih pedeset i pet posto, ne želi na Facebooku biti prijatelj sa svojim sadašnjim, ali ni s bivšim šefom. Pokazalo je to istraživanje koje je proveo i objavio portal posao.hr.

Ispitanici u anketi izjavili su da svoje privatne profile na toj društvenoj mreži ne koriste za poslovne sadržaje, te kako im ne pada na pamet da to učine jer ne žele stalno paziti na sadržaj koji objavljuju na Facebooku. Samo pet posto ispitanika smatra da bi trebali na Facebooku biti prijatelji sa svojim šefovima, iako sada nisu. U rezultatima istraživanja navodi se kako kompanije tijekom selekcijskog procesa pri zapošljavanju provjeravaju profile potencijalnih zaposlenika na Facebooku pa se posloprimcima često savjetuje da paze što objavljuju na društvenim mrežama. Sukladno toj praksi, pojedini ispitanici u anketi istaknuli su kako Facebook smatraju “najgorim špijunskim alatom”, dodajući ipak da im je potreban u svakodnevnom životu.

S druge strane, devetnaest posto ispitanika potvrdilo je da su na Facebooku prijatelji sa sadašnjim ili bivšim šefovima. U dvanaest posto slučajeva zahtjev za prijateljstvo poslao je šef ili šefica, dok je samo u sedam posto slučajeva zaposlenik bio taj koji je inicirao povezivanje na toj društvenoj mreži.

>> Opsesivno provjeravanje Facebooka povezano s nedostatkom sna

>> Facebook prijateljstva su u pravilu gotovo posve lažna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije