Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nearby Friends

Facebook uvodi novu mogućnost – doznajte imate li prijatelja u blizini

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.04.2014.
u 10:07

Riječ je o funkciji koja vašim prijateljima omogućuje da vide koliko ste udaljenih od njih, a vi s njima možete dijeliti svoju točnu lokaciju

Facebook je jučer počeo uvoditi novu mogućnost za korisnike, "Nearby Friends" ili prijatelji u blizini, prenosi Tech Crunch. Riječ je o funkciji koja vašim prijateljima na toj društvenoj mreži omogućuje da vide koliko ste udaljenih od njih, a vi s njima možete dijeliti svoju točnu lokaciju. Mogućnost bi trebala biti uvedena u SAD-u tijekom sljedećih nekoliko tjedana na mobilnim operativnim sustavima iOS i Android.

Ovu je funkciju izradio tim aplikacije za dijeljenje lokacije Glancee, koju je Facebook kupio 2012. godine.  Aplikacija korisnicima šalje obavijesti kada dođu u blizinu prijatelja, a ako netko podijeli svoju točnu lokaciju, korisnici je mogu vidjeti na karti.

I dok će ova funkcija sigurno naići na kritike zagovornika zaštite privatnosti, s druge strane postoji mogućnost da će zbog nje ljudi više vremena provoditi s prijateljima u stvarnosti nego online, i u tome je njena prednost.

>> 'Facebook će korisnicima omogućiti korištenje e-novca'

>> Facebook kupuje Oculus Rift za 2 milijarde dolara

Komentara 2

DA
dario2612
10:49 18.04.2014.

Facebook i onako sluzi da se hvalis pred ljudima s kojima nisi toliko dobar da ih zoves na pivo

DU
Deleted user
11:06 18.04.2014.

Ova postavka fejsa postoji od rodjenja Fejsbuka samo je sada bacena pred noge korisnika da ju lakse i intenzivno koriste sa ciljem da se vise posvadjaju nego zblize BABILONSKI SYNDROM sad vise nebus mogel lagati joj nemrem zauzet sam ii daleko mi je sumnjivci ce odmah istrazivati i uvjeriti se da vas druga strana laze i obmanjuje..... knjiga se moze napisati o tome .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije