Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skrivena, ali javna opcija

Facebook dozvoljava pregledavanje fotografija koje su 'lajkali' vaši prijatelji

Društvena mreža Facebook
Foto: Pixabay
1/6
04.05.2016.
u 12:15

Upišete li u tražilicu društvene mreže 'photos liked by', dobiti ćete uvid u sve fotografije koje su vaši prijatelji označili sa 'sviđa mi se'

Skrivena, ali javna, opcija je uvedena na Facebook prošle godine, a omogućava pregledavanje svih fotografija koje su vaši online prijatelji označili sa "sviđa mi se".

Upišete li u tražilicu društvene mreže "photos liked by", dobit ćete uvid u spomenute fotografije. Osim toga, pod "photos liked by me" možete vidjeti sve fotografije koje su se i vama svidjele, pa ako postoje one koje ne želite da vide drugi, možete ih i odznačiti.

Foto: Screenshot/reuters

Opcija također dozvoljava uvid u stranice ili grupe u kojima su vaši prijatelji. Tražilica prepoznaje prirodne jezike, pa možete upisivati riječi kao da razgovarate sa stvarnom osobom. Alat prikazuje informacije koje su javno vidljive i drugdje.

Kako zaštiti privatnost?

Foto: Facebook/ Naš potok

Foto: Facebook

Međutim, postoji način kako zaštiti vlastitu privatnost. Da biste "nestali" s tražilice, podesite postavke privatnosti pod "Vremenska crta i označavanje" (Timeline and Tagging), zatim kliknite "Kako mogu upravljati oznakama koje drugi postavljaju?" te namjestite željenu opciju.

Doduše, fotografije će i dalje moći vidjeti publika osobe koja ju je i objavila.

>> Facebook razmatra dopuštanje korisnicima da zarađuju na objavama

>> Facebook lansirao QR kodove za Messenger i opciju profila za slijepe

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
12:54 04.05.2016.

Tko hoće zaštititi privatnost, nek ne stavlja slike na to srànje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije