Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZIMAJU NAŠE ŽIVOTE

Društvene mreže: zabava ili zamjena za stvarni život?

Social Media
Foto: Pixabay
1/3
20.10.2016.
u 18:05

Većina nas svako malo pogledava na Facebook, Instagram, Twitter ili Snapchat kako bismo vidjeli što je novo kod naših frendova ili i sami nešto objavili. Zašto?

Mogli bismo reći da društvene mreže danas sve više preuzimaju naše živote. Naime, Facebook, Instagram, Twitter ili Snapchat sastavni su dio naše svakodnevice. No, pitanje je gdje točno prestaje stvarnost, a počinje virtualni svijet… Jesu li društvene mreže postale zamjena za stvarni život ili su još uvijek samo bezazlena zabava?

Prednosti društvenih mreža

Uloga društvenih mreža u našem životu postala je mnogo više od same zabave i tek običnog kraćenja slobodnog vremena. Zahvaljujući, na primjer Facebooku, sada se bez problema možemo čuti s dragim prijateljima, rodbinom u inozemstvu te upoznati nove prijatelje iz cijelog svijeta.

 Društvene mreže odlična su platforma za povezivanje i komuniciranje. Naime, upravo je novi, drugačiji način komunikacije najveća prednost današnje moderne tehnologije. Možemo kontaktirati bilo koga u svijetu, u bilo koje vrijeme, i to sa samo nekoliko klikova. S drugima također možemo podijeliti gotovo sve elemente našeg života poputosobnih fotografija, doživljaja ili našeg raspoloženja.

Studenti se brže informiraju

Gotovo svi veći domaći, ali i svjetski mediji, povezani su s društvenim mrežama pa je mnogo lakše bitiinformiran.

Studentima je to odlična prilika da brzo i na jednom mjestu saznaju što se oko njih događa, ali jednako tako imaju i priliku naučiti mnogo novih stvari za koje bez društvenih mreža možda ne bi ni znali da postoje. Lakše pronalaze istomišljenike s kojima zatim dijele iskustva i mišljenja o stvarima koje ih zanimaju.

Otkad postoje društvene mreže sve je ubrzano. Imamo više slobodnog vremena za stvari na koji bismo inače gubili sate i sate – sada to obavljamo mnogo brže.

Ima i loših strana

No, nisu sve posljedice moderne tehnologije dobre....

Cijeli članak možete pročitati OVDJE

Komentara 1

BI
bitcebolje
19:36 20.10.2016.

Najveće gubljenje vremena suvremenog čovjeka. Eto, to su "društvene" mreže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije