Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnosni propust

Desetogodišnjak hakirao Instagram i za to dobio 10 tisuća dolara

Mark Zuckerberg, šef Facebooka
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
05.05.2016.
u 07:30

Jani je izjavio da može svakoga izbrisati s Instagrama, pa čak i Justina Biebera

Desetogodišnji dječak Jani iz Finske uspio je hakirati Instagram i time pokazao da to i nije toliko teško, te da svatko tko se malo bolje razumije u kodove i servere može obrisati komentare na Instagramu koje ostavljaju korisnici.

Prema pisanju finskog “Iltalehtija”, desetogodišnjak je za svoj hakerski pothvat dobio od Facebooka, koji je vlasnik Instagrama, deset tisuća dolara i time postao najmlađa osoba koja je od te kompanije dobila novac jer je hakirala njihov proizvod. Prijašnji rekord postavio je jedan trinaestogodišnjak 2013. godine, što znači da je Jani postao prva osoba koja je hakirala Facebookov proizvod koji tehnički ne bi ni smio koristiti jer je Instagram zabranjen za mlađe od 13 godina.

Jani je za “Iltalehti” izjavio da može svakoga izbrisati s Instagrama, pa čak i Justina Biebera, a za dobivenu nagradu planira kupiti novu nogometnu loptu i bicikl.     

>> 'Banirali' joj Instagram profil zbog ove fotografije?

>> Mi smo produžena ruka Faceboka 
i Instagrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije