Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prepoznajte pravo lice tenisice

Doznajte koje su tenisice najbolje za trčanje

trčanje
Foto: Thinkstock
1/6
26.05.2014.
u 13:49

GoOUT! - magazin namijenjen svima koji vole aktivan život i bave se sportovima na otvorenome

Želite li promijeniti svoj život, napokon ustati iz fotelje i postati aktivni? Onda je GoOUT! pravi magazin za vas. Trčanje i ostali sportovi na otvorenome, fitness, zdravlje, prehrana i aktivni stil života − sve ćete to pronaći u ovome magazinu.

U magazinu možete pročitati zašto uzeti u ruke vesla i kajakom obići hrvatsku obalu te što psihološka priprema znači za jednog sportaša. Uz navedeno, donosimo i veliki vodič za kupnju bicikla - savjetujemo kako odabrati bicikl koji odgovara baš vašim potrebama i životnom stilu, bilo da bicikl koristite kao prijevozno sredstvo do posla, na izlet ili biste se htjeli okušati u cross countryju.

U prvom broju GoOUT!-a donosimo planove treninga za početnike, redovne i ozbiljne trkače koji će vas pripremiti za utrku na 5 kilometara bez ozljeda i bez odustajanja!

Za sve koji trče ili će početi trčati tu je i veliki test tenisica u kojem smo u odnos stavili cijene, težinu, udobnost, prozračnost i sve ostale elemente koji tenisicu čine ugodnom i udobnom.

U nastavku donosimo dio testa koji u cijelosti možete pronaći u novom magazinu GoOUT!

Asics Gel Nimbus 15
1329 KN
Nova inačica popularne serije Nimbus malo je skuplja od prethodnika, a za tu razliku u novcu nudi tek poboljšanja u izvedbi, bez noviteta koji će vas izuti iz starih tenisica. U usporedbi s drugim tenisicama iz Asics asortimana, Nimbus 15 nudi nešto više gela u jastučićima te poboljšanje prianjanje uz nogu, što će sigurno obradovati trkače koji teško pronalaze tenisicu koja im savršeno odgovara. Zbog memorijske pjene i veće količine gela, naročito u dijelu oko prstiju, Nimbus je tenisica u kojoj ćete svakodnevno trčati, naročito kod osoba koje težinu 'bacaju' na prste ili onih koji se oporavljaju od ozljede.
Plus: mekoća, savitljivost
Minus: težina, cijena

Foto: Žarko BašićPIXSELL

adidas Energy Boost 2
1139 KN
Umjesto standarde EVA tehnologije i materijala, Energy Boost 2 koristi poliuretansku pjenu koja se, između ostalog, koristi i u kokpitu BMW-ovih automobila: čak 2500 malih plastičnih kuglica pod visokim tlakom uz pomoć pare oblikuje se kako bi se stvorili jastučići za jednu tenisicu. Time se stvara materijal koji je mekši, ali i koji daje više povratne energije. Prema nezavisnim mjerenjima, poliuretanska pjena se bolje ponaša pri niskim, ali i visokim temperaturama od EVA pjena. Već i samo zbog ove tehnologije, ako ne i drugih vrhunskih kvaliteta ovih tenisica, Energy Boost 2 možemo preporučiti svima.
Plus: poliuretanska pjena, udobnost
Minus: cijena

Foto: Žarko BašićPIXSELL

MIZUNO Wave Enigma 3
1399 KN
Tenisice za trkače koji žele vrlo udobnu i meku obuću, na uštrb veće mase. Veću masu treba shvatiti uvjetno, jer 310 grama za ovakvu udobnost definitivno nije razlog za odustajanje od kupovine ovih tenisica. Namijenjena profesionalcima za zahtjevne treninge, tenisica će sigurno dobro doći i drugima kao 'obuća za rekuperaciju', dobrodošla nakon napornijih dionica, utrka ili ozljeda. I ovdje je upotrijebljena U4ic tehnologija, čime su se dobile puno bolje karakteristike u odnosu na prethodnu seriju, uz identičnu masu.
Plus: omjer mase/udobnosti, prozračnost
Minus: cijena

Foto: Žarko BašićPIXSELL

Osim velikog testa tenisica pronaći ćete i veliki broj savjeta za odabir tenisica koje najviše odgovaraju vašem stopalu i načinu kretanja, kao i savjete kako spriječiti ozljede te koji su najčešći uzroci ozljeđivanja pri treniranju i trčanju.
Za GoOUT! piše najaktivniji tim u Hrvatskoj, sastavljen od najpoznatijih imena domaćih outdoor sportova. Urednik je Trčanja Dragan Janković, urednik Outdoora Daniel Lacko, a u prvom broju za GoOUT! pišu i Šimun Cimerman, Veronika Jurišić, Dejan Patrčević, Kristijan Šivak, Mislav Mironović... Magazin uređivački potpisuju glavni urednik Krešimir Šego i izvršni urednik Mario Kuss.

GoOUT! će izlaziti četiri puta godišnje, a svoj primjerak prvog broja možete nabaviti na svim kioscima za samo 19,90 kuna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije