Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVINA ODRAĐENA

Matjaž Kek: Neki će imati problema sa mnom!

Rijeka, Podravina (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
30.10.2013.
u 18:15

- Puno toga nije valjalo, sami smo sebi zakomplicirali život, no nakon izmjena uhvatili smo ritam – kazao je Kek, koji tako na kraju nije odmorio Benka, koji je upao u kadar zbog ozljede Kramarića.

- Neki će imati problema sa mnom ako misle da mogu dati 50-60 posto na terenu. To je podcjenjivanje protivnika. Bit će veselo na sastanku u petak. Ako je problem u njihovim glavama, onda je to njihov problem – izjava je Matjaža Keka, trenera Rijeke, nakon kup utakmice u Ludbregu, koja govori sve. Rijeka je prošla u četvrtfinale rezultatom 1:3, ali moglo je završiti i drugačije.

U prvom poluvremenu redale su se prigode europske Rijeke, no domaći vratar Saša Dreven, bivši vratar bivšeg Varteksa, činio je čuda na golu. No imala je i Podravina, hrvatski trećeligaš, predvođena starim liscem Miljenkom Mumlekom, koji je dirigirao igrom, dvije prigode.

Početkom drugog poluvremena Kek uvodi Sharbinija i Močinića, no potom je uslijedio pravi šok. Domaći su poveli udarcem Denisa Bochla s 20-ak metara, nakon što je Vargić jedva obranio udarac Valjka.

No vodstvo nije dugo trajalo, u 66. minuti Alispahić poravnava poluvolejem, nakon što mu je Krstanović glavom primirio loptu na 15-ak metara. Nakon toga Kek uvodi i Leona Benka, koji donosi vodstvo Rijeci nakon neopreznosti domaće obrane u 75. minuti te dovršava posao u 90-oj minuti, iz kaznenog udarca počinjenog na Sharbiniju.

- Puno toga nije valjalo, sami smo sebi zakomplicirali život, no nakon izmjena uhvatili smo ritam – kazao je Kek, koji tako na kraju nije odmorio Benka, koji je upao u kadar zbog ozljede Kramarića. Dodao je da su znali da neće biti jednostavno, ali je kvaliteta na kraju ipak prevagnula. No to se dogodilo tek kad je uveo prvotimce, što bi trebalo zabrinuti riječki stožer, jer živost je podignuo tek Ivana Močinića, dok je u prvom poluvremenu jedini koji je vukao Rijeku, kao i cijele utakmice, bio Mehmed Alispahić. Razigravao je, prodirao, pucao prema golu…

- Idemo dalje, na derbi u Splitu. Cilj je, naravno, pobijediti. Prvo razmišljamo o tome, a tek potom u Europskoj ligi – kazao je Kek, dok je Benko dodao da sretni putuju kući.

- Želimo osvojiti kup, ali tu je i Europa… Inače, ja sam trebao biti na klupi, no dogodila nam se ozljeda Kramarića. Da je bio bolji rezultat vjerojatno ne bih ulazio. Glavno da nam se nije ponovilo Nedelišće – kazao je Benko, rodom iz obližnjeg Sračinca.

Miljenko Mumlek pak nakon utakmice nije tugovao. Dobro je odigrao dvije trećine utakmice, nakon čega je, vidjelo se, izgubio dah.

- Šteta što smo loše reagirali u skoku, znali smo što nas čeka. Bili su nervozni dok nisu poveli – kazao je Mumlek te dodao da mu se kazneni udarac učinio prestrogo dosuđenim.

Na pitanje kako se „slagao“ na terenu s bivšim Varteksovcima, napola u šali rekao je: „Samo su me Varaždinci udarali!“

>>Hajduk nakon produžetka dalje; Tudor: Realizacija je problem

>> Dinamo s pet komada pokvario veliku feštu u Unešiću

>> Pamić: Neki igrači misle da su iznad kluba i mene

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije